Ukraynalı Fotoğraf Sanatçıları Kapadokya'da

Sanatçılar, bölgenin tarihi ve turistik mekanlarında fotoğraf çekti.

Ukraynalı fotoğraf sanatçıları, Kapadokya'nın tarihi ve turistik mekanlarında çekim yaptı.

Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliğinin (KAPHİB) davetiyle Türkiye'ye gelen Ukraynalı fotoğraf sanatçıları, bölgenin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. Sanatçılar, değişik noktalarda fotoğraf çekti.

KAPHİB Müdürü Levent Ak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nevşehir'deki tüm kurumlarla yurt dışı programlarını tek çatı altında toplamaya başladıklarını, bu kapsamda düzenledikleri 6 fuardan birinin Ukrayna'da gerçekleştirildiğini söyledi.

Ukrayna'daki görüşmelerin ardından bir grubu Türkiye'ye davet ettiklerini anlatan Ak, 'Oradaki görüşmeler sonrasında Ukrayna'nın önde gelen profesyonel fotoğrafçı ve gazetecilerinden oluşan 8 kişi, bölgemize geldi. Turistik ve kültürel alanlarda 4 gündür çekim yapıyorlar.' dedi.

Fotoğraf sanatçılarından Mykola Ivashchenko ise Kapadokya bölgesine daha önce de geldiğini, buranın dünyada eşi benzeri olmadığını belirtti.

Türkiye gezisine Kapadokya'dan başlanılması gerektiğini dile getiren Ivashchenko, şunları kaydetti:

'Burası o kadar güzel bir yer ki devamlı gelmek istiyorum. Özellikle fotoğrafçılar için mükemmel. Burada photoshop yapmaya hiç gerek yok. Ukrayna'ya dönünce ciddi bir çalışma yapacağız. Hatta burada bile başladık. Facebook ve dergilere, önemli sitelere fotoğraflardan göndermişler. Dünyada çok ülke gezdim. Buranın biraz benzerini Yunanistan ve Çin'de gördüm ama Kapadokya bambaşka bir yer.'

Yuriy Chernevyg de Kapadokya'ya ilk kez geldiğini ifade ederek, 'Arkadaşım bir yarışmaya fotoğraf çekmek için 2 yıl önce buraya geldi. Çektiklerini görünce 'Mutlaka ziyaret etmeliyim' dedim. Kapadokya, dünyada hiçbir yere benzemiyor. Balonlar ve tarih çok mükemmel. Her sabah erken saatte kalkıp fotoğraf çekmeye gittik.' diye konuştu.
Kaynak: AA