Antalya'da Hakalmaz Rüzgarı Esti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri’nde sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, Antalyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Hakalmaz, “Şehitler var, sizler çalıp oynuyorsunuz” eleştirilerine ise “Biz çalıp oynamıyoruz, türküler ile dertleşiyoruz” şeklinde cevap verdi.

Antalya'da Hakalmaz Rüzgarı Esti
Ramazan ayı boyunca her akşam birbirinden eğlenceli programların gerçekleştirildiği Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri’nde Orhan Hakalmaz rüzgarı esti. 7’den 70’e konser alanını dolduran Antalyalılar, türküleri hep bir ağızdan söyledi.

Antalyalılar gece boyunca Hakalmaz’ın türkülerine telefonlarının ışıkları ile de eşlik etti.

Hakalmaz, Antalyalılarla olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Dumanlı dumanlı türküsünün ardından büyük alkış alan Hakalmaz, “Alkışın en büyüğünü sizler hak ediyorsunuz” diye dinleyicilere seslendi. Hakalmaz, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, “ Burada bizi sizlerle buluşturan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederim. Şehitlerimiz var, gönüller kırık. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak değerlerimizi korumalıyız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bazıları diyor ki “Şehitler var, siz çalıp oynuyorsunuz”. Biz çalıp oynamıyoruz, türküler ile dertleşiyoruz. Eledim eledim, gitti de gelmedi, seni vuran eller kırılsın oğul diyoruz. Allah bütün şehitlerimize rahme etsin. Şunu dünyada kimseye anlatamazsınız: Oğlu şehit oluyor, Vatan sağ olsun diyebiliyor. İnanılmaz bir şey, tüyleri diken diken ediyor. Allah askerimizi, polisimizi, vatanımızı ve hepimizi korusun” dedi.

GENÇLER TÜRKÜLERİ YAŞIYOR

Konser alanına gelen herkesin türkü dinlemek için geldiğini vurgulayan Orhan Hakalmaz, “Türkü dinliyorum demekten utanan bir nesil oluşturmaya çalıştılar ama başaramadılar. Gençler türküleri yaşıyor. Bir milleti millet yapan dili, dini, kültürü ve tarihidir. Biz bunların hepsini türküye dökmüşüz. Türküler bizi anlatıyor” dedi.

‘Zahidem, Kara Tren, İki Keklik, Sevilir’ olmak üzere birçok türküyü seslendiren ve 2 saate yakın sahnede kalan sanatçı, söylediği türkülerle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

TÜRKÜLERİN HAYKIRIŞINI DİNLEDİK

Konser sonunda vatandaşlara seslenen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, “ Asırlar ötesinin gizemli bahçelerinden süzülerek Anadolu’ya gelen ve hayat bulan türkülerimizin haykırışını bugün değerli sanatçımızdan dinledik. Hüzünlerimizi, geleneklerimizi ve kültürümüzü en iyi ifade eden türkülerimizle bize türkü dolu bir gece yaşattığı için sanatçımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA