Kırıkkale'de 'Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği' Eğitimi

Kırıkkale Ambulans Servisi Başhekimliği'nde görevli personele 'Temel İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi verildi.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğünce, Ambulans Servisi Başhekimliği'nde görevli personele yönelik 'Temel İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplamda 25 personelin katıldığı eğitimde, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma mevzuatı, iş kazası, meslek hastalıkları, kişisel koruyucu ekipman kullanımı konularında eğitim verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Ayrıca müdürlüğümüz, sivil savunma uzmanı tarafından yangın ve yangından korunma, yangına güvenli müdahale konuları, elektrik mühendisi tarafından elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri konuları anlatılmıştır. Bu eğitimlere ek olarak psikolog ve sosyal hizmet uzmanı tarafından stres, öfke ve öfke kontrolü, hasta ve hasta yakınları ile iletişim, iletişim becerileri ve beden dili, stresle başa çıkma konularında da eğitimler verilmiştir. Eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği öneminin zorunlu olduğu, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Toplamda 240 personele eğitimleri verilmiş olup tüm personellerimiz bu eğitimi alana kadar devam edecektir.'
Kaynak: AA