Didim'de Halk Eğitim Kursiyerlerinden Renkli Yıl Sonu Sergisi

Didim Halk Eğitim Merkezi’nin yıl sonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu. Kent Meydanında yapılan etkinliklerde minin jimnastiklerin gösterileri büyük beğeni toplarken, merkez kursiyerlerinin defilesi ise alkış aldı.

Didim'de Halk Eğitim Kursiyerlerinden Renkli Yıl Sonu Sergisi
Didim Halk Eğitim Merkezinin 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı dolayısıyla düzenlediği yıl sonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Kent Meydanında yapılan sergi etkinliğine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hanifi Çelik ve Kaya Ziya Bacanak, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

“KURS VE KURSİYER SAYISI ARTTI”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner 1 Eylül 2015’ten bugüne merkez bünyesinde açılan kurs sayısının 410’dan 582’ye çıktığını belirterek kursiyer sayısının da 8693’ten 14.090’a yükseldiğini söyledi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün misyonu ve vizyonu doğrultusunda hobi, kültürel ve istihdama yönelik kursların sürdüğünü belirten Öner “Temel amacımız öncellikli olarak insanlarımız için istekleri doğrultusunda eğitimlere vererek onları donanımlı birey olarak iş hayatına kazandırmaktır. Bunun dışında bazı alanlarda eğitimler vererek işsiz olan yurttaşlarımızı iş sahibi olabilmeleri için sertifika programı düzenledik ve iş sahibi olmalarında yardımcı olduk.” dedi.

“İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN KURSLAR AÇILDI

Açılan bazı kursları istatistiksel verilerini de paylaşan Öner “Ticaret Odası ile yapılan protokol gereği 1 Eylül’den bugüne dek 329 vatandaşımıza hijyen eğitimi kursu verildi.

Ayrıca Tıbbi sekreterlik kursu açıldı. 106 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Bunlardan 14’ü Didim devlet hastanesinden olmak üzere 23 kursiyer vasıflı olarak işe başladı.

Yine Hasta ve refakatçi kursu açıldı ve 3 kursiyerimizden 2’is özel olmak üzere resmi, kurumlarda işe başladı.

Havuz suyu bakımı kursu kapsamında 1 adet kurs açıldı ve 27 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Bu kursiyerlerde 5 kursiyer muhtelif sitelerde 2’si otellerde 3’ü ise özel villalarda işe başladı.

Ayrıca 26 genç kızımıza Temel hukuk ve hukuk yazışması konusunda eğitimler devam ederken, 160 şoföre de görgü kuralları, trafik kuralları ve sürüş teknikleri konusunda eğitimler verildi.

” dedi.

Konuşmanın ardından Merkez bünyesinde açılan Jimnastik kursuna katılan minik öğrencilerinin gösterileri büyük ilgi gördü. Ardından ise Mahir Özgür Damar okulunun hazırladığı 7 yöre 7 dans etkinlik adlı oyunlar DAHOT ekipleri tarafından gösterildi.

Dans gösterilerinin ardından Didim Halk Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan bayan kursiyerlerin defilesi renkli görüntülere sahne olup, medeni cesaretlerinden dolayı büyük alkış aldı.

Ardından Yıl sonu sergisinin resmi açılışı yapıldı. Açılış kurdelasını Kaymakam Yönden kursiyer bir bayana yaptırırken, ardından açılan stantlar gezilip kursiyerlerin yaptıkları eserler incelendi; açılan kurslarla ilgili yerinde bilgiler alındı.
Kaynak: İHA