Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin Sergisi Açıldı

Giresun Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğündeki kurslarda 9 ay boyunca eğitim alan kursiyerlerin eserleri düzenlenen yıl sonu sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Halk Eğitim Merkezinin Atatürk Meydanındaki sergisinin açılışında konuşan HEM Müdürü Harun Karabürk, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10'luk bir artışla 194 farklı alanda, 12 bin 898 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi.

Kursiyerlerin 9 ay içinde HEM'de eğitim aldıklarını dile getiren Karabürk, 'Hedef kitlemize, yetişkinlerimize mutlaka size göre bir kursumuz vardır diyoruz. Çünkü günün değişen ihtiyaçlarına göre öğrenme ihtiyaçları değişmekte, her gün yeni şeyler öğrenemeyen bireyler öğrenmenin gerisinde kalmaktadırlar.' dedi.

El sanatları giyim, nakış, seramik ve cam alanında 9 ay içerisinde yaptıkları ürünleri vatandaşların beğenisine sunduklarını ifade eden Karabürk, sözlerini şöyle tamamladı:

'Ben daha çok diğer faaliyetleri, sergisini yapamadığımız faaliyetlerden bahsetmek istiyorum. Yağlıboya, resim, üç boyutlu kabartma, tezhip, gitar, ney, kemençe, piyano, org, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve pek çok alanda çalışma yaparak bunları en iyi şekilde icra ederek bu vizyonu gerçekleştirme adına önemli adımlar attık. Yine yöresel yemek ve turistik eşya çalışmalarını da bu kapsamda değerlendirebiliriz.'

Kaynak: AA