Ahmet Yenilmez Oyunuyla Büyüledi

Bartın Üniversitesi 8. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında sahne alan Ahmet Yenilmez, “Atayurt’tan Anadolu’ya göç” isimli tiyatro oyunuyla izleyenleri büyüledi.

Ahmet Yenilmez Oyunuyla Büyüledi
Bartın Üniversitesi’nin 8’inci Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında başarılı oyuncu Ahmet Yenilmez “Atayurt’tan Anadolu’ya Göç” adlı tek kişilik oyunu sahneledi. Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Yenilmez, Türklerin Orta Asya’dan, Anadolu’ya göçünü ve Anadolu’yu vatan haline getirmesi dramatik bir şekilde aktardı. Ayrıca Yenilmez, oyununda Osmanlı Devleti’ni parçalayan çevrelerin günümüzde aynı oyunları Türkiye Cumhuriyeti’ne de yapma ya çalıştığına dikkat çekerek, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Oyunun sonunda ise Yenilmez, Bartın’ın ülkenin sosyal ve kültürel dokusunu koruyan nadir illerden biri olduğunu belirterek, Bartın ve Bartın Üniversitesi’ni neden sevdiğini anlattı. Yenilmez, “Çünkü buralarda yüksek katlı binalar ve alışveriş merkezleri yok, doğasıyla insanı büyüleyen bu şehirde, gelenekleriniz korunarak gelecek nesillere aktarılıyor. Tüm bunlar bu huzurlu şehri özel yapıyor” dedi.

Etkinlik, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, başarılı oyuncu Yenilmez’i tebrik ederek çiçek vermesiyle son buldu.
Kaynak: İHA