Daştan'dan Demirtaş'a Ziyaret

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı 20 Mayıs Dünya Metroloji Günü münasebetiyle makamında ziyaret etti.

Daştan'dan Demirtaş'a Ziyaret
Ziyarette İl Müdürü Daştan, Metroloji Günü kapsamında Adıyaman’da yapılacak farkındalık etkinlikleri hakkında Vali Mahmut Demirtaş’a bilgi verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan,“Metrolojinin (Ölçüm Biliminin) ülkedeki farkındalığını artırmak amacıyla, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ’Dünya Metroloji Günü’ 20 Mayıs 2016 tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Ölçme ihtiyacı, insanoğlunun yeryüzündeki varlığı kadar eskilere dayanmaktadır. Eski medeniyetlerde tarımsal faaliyetler için geometri ve astronomi ölçümleri, inşaat faaliyetleri için uzunluk ölçümü metrolojinin (ölçüm biliminin) temellerini oluşturmaktadır. O dönemlerden bu yana bilim ve teknoloji alanında yeni keşifler yapıldıkça, elektrik, ısı, sıcaklık, nem gibi büyüklüklerin de ölçülmesi gerekliliği bir zorunluluk haline gelmiştir’’ dedi.

Daştan,“Dünya Metroloji Günü kapsamında Adıyaman’da Metrolojinin (Ölçüm Biliminin) farkındalığını artırmak amacıyla, konu ile ilgili olarak belediye, bazı okullar, meslek odaları, dernekler ve sektörler ile semt pazarları ziyaret edilerek ilgililere gerekli bilgiler aktarılarak görüş alış verişinde bulunulacaktır” ifadelerini kullandı.

Vali Mahmut Demirtaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan ve kurum çalışanlarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, başarılar diledi.
Kaynak: İHA