BM 'Dünya İnsani Zirvesi'

Şahin, zirvede Gaziantep'te yaşayan Suriyelileri anlatacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler''in (BM) 'Dünya İnsani Zirvesi' kapsamında düzenleyeceği panele konuşmacı olarak katılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, BM'nin 23-24 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği zirvede Şahin, Gaziantep halkı ve belediyenin savaş mağduru kadın ve çocuklar için yaptığı çalışmaları anlatacak.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde Prof. Dr. Aşkın Asan'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, Şahin'n yanı sıra Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Prof. Dr. Murat Erdoğan, BM İyi Niyet Elçisi Muazzez Ersoy ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral konuşmacı olarak yer alacak.

Panelde, tecrübe paylaşımları yapılarak, kamu kurumları, yerel yönetimler ve uluslararası kuruluşlar için değişen ihtiyaçlar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirici bir kanal oluşturmak hedefleniyor.

Ana mesajı Suriye'de süren iç savaşa son verilmesi ve barışın sağlanması olarak belirlenen etkinlikte, eğitim, sağlık, sosyal uyum ve istihdam konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaklaşımı anlatılacak.

Kamu sektörü ve üniversiteyi bir araya getiren panelde, savaştan dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan kadın ve çocukların sorunlarına dikkat çekilmesi amaçlanıyor.
Kaynak: AA