Sarıkaya Halk Eğitim Merkezinden Yıl Sonu Sergisi

Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi (HEM) kurslarda yapılan ürünleri tanıtmak için yıl sonu sergisi düzenledi.

Sarıkaya Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen serginin açılış konuşmasını yapan Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Yoldaş, bu yıl kurumları bünyesinde toplamda 55 kurs açtıklarını belirtti.

Kursların devlet tarafından desteklendiğini ifade eden Yoldaş, sergide ahşap boyama, rölyef, çini, taş bebek, yağlı boya tabloları ve benzer ürünlerin olduğunu söyledi.

Kurslarda bu yıl neler yapabileceklerini görmek istediklerini ifade eden Yoldaş, ''Sarıkaya’nın tanıtımına imkan verecek olan ürünler yapıldı. Aynı zamanda kursiyerlerimizin burada maddi kaynağı olmadan ürünleri ortaya çıkardı. Öte yandan kursiyer bulmakta da sıkıntılar çekmekteyiz. Buna rağmen bu sergimizi açtık.' diye konuştu.

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan da yapılan işlerde emeği geçen, başta Halk Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş olmak üzere, kursiyerlere ve hocalara böyle bir sergiyi düzenledikleri için teşekkürlerini sundu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ise belediye olarak HEM kurslarına çeşitli desteklerde bulunduklarını anlatarak, yapılan çalışmaları güzel bulduğunu ve daha güzel çalışmaların da olacağına inandığını dile getirdi.

Kaynak: AA