Havza'da Ezanı Güzel Okuma Yarışması

İlçelerinde başarı gösteren din görevlilerinin katıldığı yarışmada, birinci olanın Samsun'u bölge finalinde temsil edeceği belirtildi.

Samsun'un Havza ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ezanı güzel okuma yarışması yapıldı.

Kevser Camisi'nde düzenlenen yarışma Kuran-ı Kerim tilaveti sunulması ve ilahi dinletisiyle başladı.

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, yarışmanın kuralları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Dereceye girecek kişinin Samsun'u bölge finalinde temsil edeceğini vurgulayan Çakı, 'Ezanı Güzel Okuma Yarışması bizim için Türkiye için ve camiler için güzel bir yarışmadır. Tabii sadece ses ve soluğa bakmıyoruz. Makam, okuyuş şekline bakacağız. Arkadaşlarımızla inşallah en güzelini seçmeye çalışacağız.' dedi.

Havza Müftüsü İlyas Akyazı da her ilçede yapılan elemeler sonucunda ilçelerini temsil etmeye hak kazanmış din görevlilerin yarışacağını belirterek, 'Allah, ezanı Muhammediye'yi göklerimizden eksik etmesin. Tüm arkadaşlarımıza başarılar dilerim.' ifadelerini kullandı.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirmeler sonucunda 538 puanla Terme'den Hasan Işıtan birinci, 531 puanla Çarşamba'dan Hasan Keleş ikinci ve 501 puanla Atakum'dan Adil Tek ise üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İl Müftüsü Çakı ve İl Müftü Yardımcısı Alaattin Kırbıyık tarafından verildi.
Kaynak: AA