MÜSİAD Ve İyilikder'den Suriye'ye 11 Tır Yardım

Gaziantep MÜSİAD Şubesi ile İyilikder arasında yapılan yardım protokolünün ardından 11 TIR yaşam malzemesi yola çıktı.

MÜSİAD Ve İyilikder'den Suriye'ye 11 Tır Yardım
TIR’ların içerisinde makarna, bal, reçel, pekmez, tahin sıcak ve soğuk içecekler, bulgur, çocuk bezi ve sütün bulunduğu yardım konvoyu Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk tarafından uğurlandı.

Gaziantepli hayırsever iş adamları tarafından yapılan yardımlar sonrasında toplanan yardımların, Suriye’ye gönderilmesi törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep MÜSİAD Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk, İyilikder Gaziantep Şubesi Başkanı Talip Çelik, İyilikder Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ve iş adamları katıldı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Gaziantep’e kayıtlı 350 bin Suriyeli muhacir kardeşimiz yaşıyor, burada yaşayan 1 Milyon 931 bin Gaziantepliler olarak, onlara ensar duygusuyla 350 bin kardeşimize Allah için elimizden geleni, en iyi şekilde yapmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Temennilerinin Ramazan ayından önce Suriyeli vatandaşların acılarının son bulması olduğunu belirten Vali Yerlikaya, “MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk, günlük bir ailenin ihtiyaçlarını giderecek şekilde ramazandan önce yardım yapmak istediklerini bana ilettiler. Bugün 11 araç tamamen dolu, bu şehirde üretilen mallarımız, ürünlerimizi herkes bu araçlara yükledi, isimlerini bile gizli tuttular. Çünkü bunu Allah rızası için yapıyorlar. Şimdi buradan dualarla inşallah sınırımıza gidecek, oradan Kızılay aracılığıyla bu yardımlar yerine ulaşacak. Temennimiz ramazan bayramı gelmeden, Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı bu acı son bulsun” diye konuştu.

"Biz Suriyeli muhacirlere ensar gözüyle bakıyoruz" diyen Gaziantep MÜSİAD Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk, “Gaziantep’te 400 bine yakın Suriyeli yaşıyor. 3 milyona yakın da ülkemizde biz onlara muhacir ensar gözüyle bakıyoruz. Bizim bu duruşumuz dünyaya da örnek teşkil ediyor. Buradaki Suriyelilere, valimiz, kaymakamımız, hayırsever iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılıyor. Biz medeniyetimizin gereği olarak paylaşmasını bilen, seven bir halkız" dedi.

“KOMŞUMUZ AÇKEN TOK YATAN OLMAYACAĞIZ”

Çelenk, "Ülkemizdeki Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz fakat bir de sınırın öbür tarafında olanlar var. Bu insanlara da yardım etmemiz lazım. Çünkü biz ‘Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir’ diyen bir dinin mensubuyuz. Bunun için biz MÜSİAD olarak insani vicdani görevimizi yerine getirmek adına bu işe el atmaya karar verdik elimizden geldiği kadar komşu Suriyeli kardeşlerimizin yarasına merhem olmaya çalıştık. Bu vesileyle bugün 11 TIR yardım gönderiyoruz fakat, bununla sınırlı kalmayacak inşallah devamı gelecek” diye konuştu.

Yardım konvoyu dualar eşliğinde Suriye’ye doğru yola çıktı.
Kaynak: İHA