Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Açıklaması

'Bilimsel veri ve analizleri kullanarak şehrin dört bir yanına duble yollar, bulvarlar, yeni giriş kapıları, köprüler, bağlantı yolları inşa ettik. Yeni bir dönüşüm için tüm hazırlıklarımız tamamlandı'

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 'Bilimsel veri ve analizleri kullanarak şehrin dört bir yanına duble yollar, bulvarlar, yeni giriş kapıları, köprüler, bağlantı yolları inşa ettik. Yeni bir dönüşüm için tüm hazırlıklarımız tamamlandı.' dedi.

Adapazarı Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Toçoğlu, 16 ilçede, Sakarya’nın tüm caddelerinde dönüşüm başladığını söyledi.

Toçoğlu, bazı bölgelere yeni bulvarlar kazandırdıklarını, bazı ilçelerde de yeni duble yollar için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Grup yollarının önemli bir kısmında ise asfalt çalışması gerçekleşeceğini ifade eden Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu süreci hep birlikte anlayışla götürmek arzusundayız. Doğal kaynakların sağlıklı bir şekilde korunması, su kaynaklarının etkin yönetimi, temiz ve kaliteli içme suyu ile sağlam altyapı anlayışıyla yola çıktık ve kısa sürede çok büyük yatırımları hayata geçirdik. İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, arıtma tesisleri, atık su tesisleri, isale hatları, HES’ler ve barajlar yaptık. Şu an altyapıda devam eden yatırımlarımızın toplam maliyeti ise 300 milyon liradır. 2016 yılı içerisinde ise 350 milyonluk yatırımı daha hayata geçireceğiz.'

Toçoğlu, Sakarya’nın geleceğine yön verecek imar planlarını da tamamladıklarını belirtti.

Ulaşımın anayasası olarak gördükleri 'Ulaşım Master Planı'nı hazırladıklarını dile getiren Toçoğlu,'Bilimsel veri ve analizleri kullanarak şehrin dört bir yanına duble yollar, bulvarlar, yeni giriş kapıları, köprüler, bağlantı yolları inşa ettik. Yeni bir dönüşüm için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sakarya’yı sizin için yenileyeceğiz. Büyük ve kapsamlı bir projeler zinciri için bugün yola çıkıyoruz. Bugün bir milattır. Şehri baştan aşağı yenileyeceğimiz ilk günün miladına beraberce ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.' diye konuştu.

Toçoğlu, Sakarya’nın tüm caddelerinde dönüşüm başladığını, bazı bölgelere yeni bulvarlar kazandırdıklarını işaret eden Toçoğlu, 'Bazı ilçelerimizde yeni duble yollar için çalışma başlatıyoruz. Grup yollarının önemli bir kısmında asfalt çalışması yapacağız. Bunun yanında özellikle Adapazarı merkezindeki ana caddelerde de asfalt çalışması gerçekleştireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Toçoğlu, daha sonra 16 ilçeye yaptıkları hizmetler ve şehirde yapılacak yeni projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıya, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, AK Parti ilçe başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, emniyet mensupları, büyükşehir ve SASKİ bürokratları, muhtarlar, basın mensupları da katıldı.
Kaynak: AA