3. İstanbul Karbon Zirvesi'ne Doğru

Zirvede karbon yönetiminde başarılı projeler, 'Düşük Karbon Kahramanı Ödülü'nün sahibi olacak Sürdürülebilir iş modellerini desteklemek ve karbon salımını azaltacak politikaların uygulanmasını teşvik etmek amacıyla verilen ödül için Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, Çin ve Almanya'dan başvuran 58 proje yarışacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 14-15 Nisan'da 3. İstanbul Karbon Zirvesi düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından İTÜ'nün ev sahipliğinde 14-15 Nisan'da Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA), İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO desteğiyle 3. İstanbul Karbon Zirvesi gerçekleştirilecek.

Karbon yönetiminde başarılı projeler 3. İstanbul Karbon Zirvesi'nde 'Düşük Karbon Kahramanı Ödülü'nün sahibi olacak.

Sürdürülebilir iş modellerini desteklemek ve karbon salımını azaltacak politikaların uygulanmasını teşvik etmek amacıyla verilen ödül için Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, Çin ve Almanya’dan başvuran 58 proje yarışacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, zirvede, şirketlerin konunun tüm paydaşları ile bir araya geleceğini bildirdi.

Rekabetin hızla büyüdüğü ortamda düşük karbon ekonomisine geçmenin, karbonunu azaltarak yeşil karbon yolunda ilerlemenin avantajlarının bugünden fark etmenin, yeşil iş modeli uygulamaları ile büyümenin önemini vurgulayan Karaosmanoğlu, 'SÜT-D için şirketlerimizin yeşil karbon yolu başarıları ve öyküleri önemli. Marifetleri iltifatımıza tabii. Bu nedenle ikincisini verdiğimiz bu ödülde başvuru sayısının artması ve yabancı ülkelerden adayların olması sivil gücümüze güç katıyor.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA