Yıllar Sonra Kimliğine Kavuştu

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Süleyman Çelikkaya, yıllar önce kaybettiği kimliğine aradan geçen uzun sürenin ardından Kemer Kaymakamlığının girişimiyle kavuştu.

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Süleyman Çelikkaya, yıllar sonra yeniden kimliğine kavuştu.

Memleketi Sivas Sarkışla'dan 1990'lı yıllarda Kemer'e gelen Çelikkaya, kimliğini kaybettiğini belirterek, Kemar Kaymakamlığı İnsan Hakları Kuruluna başvurdu.

Yapılan araştırmada Çelikkaya'ya ait herhangi bir kimlik numarası çıkmaması üzerine kaymakamlıkça memleketi Sivas'a yapılan yazışmalar sonucunda Çelikkaya'nın kimliği yeniden verildi.

Çelikkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kimliğini ne zaman kaybettiğini hatırlamadığını ve uzun yıllardır kimliksiz dolaştığını söyledi.

Kimliksiz olması nedeniyle bazı kurumlarda sıkıntılar yaşadığını anlatan Çelikkaya, 'En son ameliyat olmuştum. Kemer Nüfus Müdürlüğü'nden kimlik belgesi aldım. Ama çok zor oldu. Kimliğimi ne zaman kaybettiğimi bilmiyorum. Bazen bende hafıza kaybı oluyor. Şimdi kimliğimi aldım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.' dedi.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan da kimliği olmayan Süleyman Çelikkaya'nın birkaç ay önce İnsan Hakları Kuruluna başvurduğunu belirterek 'Çelikkaya'nın yıllardır kimliği yoktu. Türkiye'de kimlik numaraları 2000 yılında verilmeye başlandı. Sistemde, Süleyman Çelikkaya'nın kaydı hiç gözükmüyordu. 1991'de nüfus işlemi yapılmış ve o yıldan beri kimliğinin olduğunu biliyoruz. Fakat 1991-2000 yılları arasında kimliğini kaybetmiş. O günden beri kimliği yoktu.' diye konuştu.

Kurul olarak Çelikkaya'nın yakınlarına ulaştıklarını ifade eden Feslihan, tahkikat başlatıldığını ve daha sonra kimlik tespitinin yapılarak kendisine kimlik verildiğini kaydetti.
Kaynak: AA