Goldman Sachs'in İlk Çeyrek Net Karı Yüzde 60 Düştü

ABD'nin en büyük uluslararası finansal hizmet şirketlerinden Goldman Sachs, bu yıl birinci çeyrek net karının yüzde 60 düştüğünü bildirdi.

Goldman Sachs'den yapılan açıklamada, bu yılın ilk çeyreğindeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 düşüş göstererek 1,14 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ilk 3 ayında 2,84 milyar dolar kar açıklamıştı.

Ayrıca şirketin 2016'nın ilk çeyreğindeki net geliri, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 40 azalarak 6,34 milyar dolara düştü. Geçen senenin ilk 3 ayında Goldman Sachs'in toplam geliri 10,62 milyar dolardı.

Kurumun hisse başına karı da geçen yılın ilk çeyreğinde 5,94 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 2,68 dolara geriledi.

Goldman Sachs'dan yapılan açıklamada, İcra Kurulu Başkanı (CEO) Lloyd C. Blankfein, 2016'nın ilk çeyreğinin birçok zorluğu beraberinde getirdiğini kaydederek, 'Şirketimizin her iş alanında dalgalanmalar yaşadık.' dedi.

Geçen hafta, ABD'li yatırım bankalarından Bank of America, Wells Fargo, JP Morgan Chase ve Citigroup, dün de Morgan Stanley, bu yılki ilk çeyrek kar ve gelirlerinde düşüş olduğunu duyurmuştu.

Söz konusu kuruluşların arasında, 2016'nın ilk çeyrek bilançolarında en büyük düşüş Goldman Sachs'e aitken, en iyi performası ise Wells Fargo kaydetti.

Kaynak: AA