CHP'li Erdoğdu'ya engelli vatandaşlardan tepki

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun engelli vatandaşlar için hayata geçirilen mavi kapak kampanyasıyla alay etmesine engelliler tepki gösterdi. Beyaz Haber ekibinin mikrofon uzattığı CHP'li vekil sözlerinin arkasında durarak özür dilemedi.

CHP'li Erdoğdu'ya engelli vatandaşlardan tepki
CHP'li Erdoğdu'ya engelli vatandaşlardan tepki
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı erzak CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'yu rahatsız etmişti. 'Meclis kürsüsünden halka peynir dağıtıyorsunuz ama marketteki peynir sizin dağıttınız peynirden daha ucuz' diyen CHP'li vekile yanıt Melih Gökçek'ten gelmişti. Gökçek paylaştığı belgelerle erzak üzerinden yolsuzluk iddiasında bulunan CHP'li vekili rezil etmişti.

ENGELLİ VATANDAŞLARI RENCİDE ETTİ
CHP'li vekil iddiasını savunurken ise engelli vatandaşlara yönelik büyük bir ayıba imza attı. Engelli vatandaşlar için hayata geçirilen mavi kapak kampanyasıyla alay eden CHP'li Erdoğdu, 'Sen bu mavi kapaklardan yeterince biriktirince sana tekerlekli sandalye vereceğim' ifadesini kullandı.


ENGELLİ VATANDAŞLARDAN TEPKİ
CHP'li vekile ilk tepki yine Melih Gökçek'ten geldi. Gökçek, 'Senin engellilere bile saygın yok' karşılığını verdi. Belgelerle köşeye sıkışan CHP'li vekil sessizliğe gömülürken engelli vatandaşların tepkisi ise daha büyük oldu.


'VEKİL OLARAK GÖRMÜYORUM'
Bedensel Engelliler Derneği önünde toplanan bir çok vatandaş alkışlarıyla CHP'li vekili protesto etti. Protestoya katılan engelli bir vatandaş 'Teröristle kol kola olan birini ben kaile almıyorum.' dedi. Bir başka vatandaş ise 'Bir vekilin bizimle dalga geçmesi hiç hoş değil' ifadesini kullandı. Engelli vatandaşlar arasında CHP'li Erdoğdu'yu vekil olarak görmeyen de vardı. 'Bu insan bizim haklarımızı nasıl savunacak' şeklinde konuştu.

Öte yandan Beyaz Haber ekibinin mikrofon uzattığı CHP'li vekil sözlerinin arkasında durarak özür dilemedi.

CHP'li Erdoğdu'ya engelli vatandaşlardan tepkiMelih Gökçek CHP'li vekili rezil etti