Burhaniye'de Üniversiteli Tiyatrocular Oyun Hazırlığında

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda oluşturulan tiyatro gurubu Yılmaz Erdoğan’ın Gerçek Üstü Konuşmalar adlı oyununu hazırlıyor. Çağrı Duran’ın öncülüğünde hazırlanan Üniversiteli oyuncular, 27 Martta sahne alacaklar.

Burhaniye'de Üniversiteli Tiyatrocular Oyun Hazırlığında
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda, öğrenciler tiyatro eğitimi almaya başladı.

Çalışmalara, Okul Müdürü Doç.Dr. M.Oğuzhan İlban da destek veriyor. Çağrı Duran’ın öncülüğünde, haftanın 4 günü çalışan gençler, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahne alacak. Yılmaz Erdoğan’ın Gerçek Üstü Konuşmalar adlı oyununu sahneleyecek olan gençler, oyunu sergileyecekleri günü iple çekerken, Eğitmen Çağrı Duran, çalışmaların çok verimli geçtiğini anlattı. Oyunda rol almaktan çok mutlu olduğunu anlatan Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencisi Zehra Nur Gülünay,” Lise yıllarında da bir tiyatroda oynamıştım. 27 Martı iple çekiyorum” dedi.

Çalışmaları izleyen Okul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban da,” Oklumuzda sosyal etkinliklere büyük önem veriyoruz. Şu anda 9 adet farklı etkinlik var. Tiyatro da bunlardan biri. Amaç, öğrencilerin birlikte zaman geçirmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalarıdır. Tiyatro evrensel bir sanat dalı olarak önemli bir alan. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Oyunu hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA