Yemen'deki Olaylar

HDG ve koalisyon güçlerinin Taiz ve Şebva'da düzenlediği operasyonlarda 18 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ve koalisyon birliklerinin, Taiz ve Şebva'da düzenlediği operasyonlarda 18 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG'nin sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısında, kentin batısındaki Husilere ait mevzilerin hedef alındığı, Şeyh Said bölgesinde militanlara ait bir silah deposu ile El-Huban bölgesinde bir deponun vurulduğu kaydedildi.

Koalisyon güçlerinin, Ed-Dabbab bölgesinde düzenlediği hava saldırıları ve HDG ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda, 13'ü militan, 1'i HDG mensubu 14 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı aktarıldı.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husilerin, Taiz'de HDG'nin kontrolü altındaki bölgelere düzenlediği havan topu saldırılarında bir kadın yaşamını yitirdi, ikisi çocuk 5 sivil yaralandı.

Öte yandan güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şebva iline bağlı Azzan kenti yakınlarında koalisyon güçlerine ait olduğu belirtilen uçaklar, El Kaide'ye bağlı Ensar eş-Şeria Örgütü'ne ait bir araca saldırı düzenledi. Örgüt mensubu 3 militanın öldüğü ve yaralananların olduğu belirtilen saldırının ardından örgüt militanlarının, vatandaşları olay yerine yaklaştırmadığı ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de yaklaşık bir yıldır süren çatışmalarda 6 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Kaynak: AA