'Hayalim Gerçek Olsa' Projesi

Ankara'da bir lise tarafından başlatılan proje kapsamında, Altındağ'daki bir ilkokulda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere, hayalini kurdukları oyuncak ve kıyafetler hediye edildi.

Ankara'da bir lise tarafından başlatılan 'Hayalim Gerçek Olsa' projesi kapsamında, Altındağ'daki bir ilkokulda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere, hayalini kurdukları oyuncak ve kıyafetler hediye edildi.

Çocukların birbirleriyle kaynaşmaları ve yardımlaşma duygusunu artırmak amacıyla Batıkent Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 'Hayalim Gerçek Olsa' adlı bir proje çalışması başlatıldı.

Proje kapsamında Altındağ ilçesindeki Uluğbey İlkokulu'nda eğitim gören 1. sınıf öğrencilerine yönelik bir anket çalışması yapılarak çocuklardan hayalini kurdukları oyuncak ve kıyafetleri belirtmeleri istendi.

Anket çalışması sonrası elde edilen veriler ışığında liseli gençler, aralarında topladıkları para ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin isteklerini karşılamak için seferber oldu.

İlgili kurumlardan alınan izinler sonrasında liseli gençler, ankete katılan öğrencileri kendi okullarında misafir etti. İlkokul 1. sınıf öğrencilerine, hayalini kurdukları oyuncak ve kıyafetler hediye edildi.

Misafir öğrenciler hayallerindeki oyuncak ve kıyafetlere kavuşmanın mutluluğunu proje uygulayıcısı ağabey ve ablaları ile birlikte yaşadı.
Kaynak: AA