Kızının Organıyla Yaşama Tutunan Çocuğu Ziyaret Etti

Trafik kazasında kaybettiği kızı Gizem'in organlarını bağışlayan baba Şimşek, sarılamadığı yavrusunun yerine, onun karaciğeriyle sağlığına kavuşan 6 yaşındaki Asiye Begüm'ü kucakladı.

Kahramanmaraş'ta geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki kızları Gizem'in organlarını bağışlayarak 4 kişinin yeniden yaşama tutunmasını sağlayan Şimşek ailesi, kızlarının karaciğeriyle sağlığına kavuşan Asiye Begüm Işık'ı ziyaret etti.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde organ nakli bekleyen çocuğa kızlarının karaciğerini bağışlayarak umut olan Şimşek ailesi, Asiye Begüm ve ailesiyle Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kafeteryasında buluştu.

Baba Selahaddin Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızı Gizem'i 7 Ocak 2016'da geçirdiği trafik kazasının ardından kaybettiğini anlattı.

Gizem'in organlarını Kahramanmaraş Necip Fazıl Hastanesi yetkililerinin teklifi üzerine bağışladıklarını belirten Şimşek, 'Onun 4 organını bağışladık, Ankara, Adana, Gaziantep ve Malatya'ya gitti. Organ bağışında bulunduğumuz kişiler sağlığına kavuştu. Şu anda tedavi süreçleri devam ediyormuş, kontrole gidiyormuş. Bundan dolayı mutluyuz. Orada 'bir beden gitti, toprak altında çürümesin başka birileri yaşasın' diye biz o bağışı yaptık. Mutluyuz ama evladımızı kaybettiğimiz için de üzgünüz.' diye konuştu.

Malatya ve Gaziantep'te organ bağışladıkları ailelere ulaştıklarını anlatan baba Şimşek, 'Ama diğerlerine ulaşamadık. Biz onlara da ulaşmak istiyoruz ya da onların bize ulaşmasını istiyoruz.' dedi.

Ailelerin organ bağışında bulunmasını isteyen Selahaddin Şimşek, 'Şu an organ bağışında bulunduğumuz aileleri gördüğümüz için mutluyuz. İstiyoruz ki diğer kişilerde organları bağışlasınlar. Çocuklar ölmesin, onlar bizim her şeyimiz. Allah kimsenin başına bu acıyı vermesin, tekrarını nasip etmesin. Acımız büyük, göründüğü gibi değil, şu anda durumumuz iyi değil.' ifadelerini kullandı.

Organ bağışında bulundukları çocukları görünce duygulandıklarını da dile getiren Şimşek, Begüm'ü sağlıklı görünce mutlu olduğunu söyledi.

- 'Kızıma umut oldu'

Gizem'in karaciğeriyle sağlığına kavuşan Asiye Begüm'ün babası Ali Işık ise doğuştan karaciğer hastası olan kızının organ nakli için 3 yıldır acil listeye alındığını aktardı.

Asiye Begüm için Gizem'in karaciğerinin kendilerine umut olduğunu dile getiren Işık, nakilden sonra kızının geçirdiği bir dizi ameliyatla şu an daha iyiye gittiğini kaydederek, 'Eskiden diyet uygulaması nedeniyle yağlı, et türü protein içeren ve süt, yoğurt, yumurta gibi şeyleri yiyemiyordu. Biz marketlere gittiğimiz zaman raflarda bulunan malzemelere bakamazdık. Şimdi yeme noktasında problemimiz yok. Ameliyatlar zor, bunlar için sabırlı olmak gerekiyor.' şeklinde konuştu.

Organ nakli bekleyen bir aile olarak herkesin organ bağışında bulunmasını temenni eden baba Işık, 'Organları halen kullanılabilir halde olanların, organ bağışında bulunarak bu büyüklüğü yapabilmesi herkese nasip olmuyor. Organ bağışı az olduğu için ameliyattan önce bize sıra gelmez diye endişe ediyorduk. Çok şükür kızımıza organ nakledildi.' dedi.
Kaynak: AA