Üniversite Öğrencilerinden 'Ali İsmail Korkmaz' Protestosu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, geçtiğimiz günlerde öğrenciler tarafından yapılan Ali İsmail Korkmaz siluetinin üzerinin karalanmasını protesto etti.

Üniversite Öğrencilerinden 'Ali İsmail Korkmaz' Protestosu
İsmet İnönü Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezi önünde bulunan Ali İsmail Korkmaz heykelinin önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde geçtiğimiz günlerde 4’üncü kez çizilen Ali İsmail Korkmaz siluetinin karalanması protesto etti. Gece saatlerinde çizilen Ali İsmail Korkmaz siluetinin üzerine çeşitli yazılar yazılarak karalandığını söyleyen öğrenci grubu, ellerinde bulunan pankart ile çeşitli sloganlar atarak, yaşanan durum karşısında tepkilerini gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Buket Şahin, üniversitelerinde bilimi, barışı ve özgürlüğü savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Şahin, "Geçtiğimiz günlerde 4’üncü defa çizilen Ali İsmail Korkmaz silueti bir gece saati karalanmıştır. Bizler, tüm bu yaşananlardan sonra tekrar ifade ediyoruz ki, elbette üniversitemizde, üniversitelere ve öğrencilere yönelik polis baskısı, soruşturma, gözaltı, ceza ve provokasyonlara karşı ısrarla bilimi, barışı, özgürlüğü savunmaya ve Ali İsmail Korkmaz’ı üniversitemizde yaşatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA