Savcı İle 2 Arkadaşının Öldüğü Trafik Kazası

Adana'da Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya ile 2 arkadaşının bulunduğu otomobile çarparak ölümlerine neden olduğu iddiasıyla tutuklanan tırın şoförü, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya ile 2 arkadaşının bulunduğu otomobile çarparak ölümlerine neden olduğu iddiasıyla tutuklanıp hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tırın şoförü, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Kazanın ardından tutuklanan ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan dava açılan tırın şoförü Mustafa Taş'ın avukatı, müvekkilinin tahliye edilmesi için mahkemeye itirazda bulundu.

Mahkeme, Taş'ın bilirkişi raporuna göre kazada kusursuz olduğunun belirlenmesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Taş, 7 Nisan'da yargılanmaya başlayacak.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Hastaneler Otoban girişinde 7 Şubat'ta meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Taş'ın kullandığı 33 NZJ 36 plakalı tır ile Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya yönetimindeki 01 SR 952 plakalı otomobil çarpışmıştı. Kazada, tırın altında kalan otomobildeki savcı Kaya ile yanındaki arkadaşları Vedat Çörekli ve Abdulkadir Azınç hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA