Nazlıaka: Kılıçdaroğlu neden 50 gün bekledi

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk portresinin indirilmesine ilişkin "Konuyla ilgili bine yakın haber çıkmasına rağmen Kılıçdaroğlu neden 50 gün bekledi" diye sordu.

Nazlıaka: Kılıçdaroğlu neden 50 gün bekledi
Nazlıaka: Kılıçdaroğlu neden 50 gün bekledi
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk portresinin indirilmesine ilişkin, CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulundu.

Nazlıaka, “Resmi benim indirmediğim anlaşılınca linç edilecek milletvekili arayışı devam etti. Oysaki resim indirme olayı doğru, ancak ‘partimizde kulağından tutulup dışarıya atılacak olan bir milletvekili olduğu' algısı yanlıştı. Benim tek başıma bu algıyı değiştirebilmem mümkün değildi” dedi.

'KILIÇDAROĞLU'NA NECATİ YILMAZ OLDUĞUNU SÖYLEDİM'
Nazlıaka, '14 Aralık 2015 tarihinde basına çıkan ilk haberden 5 gün sonra; yani 19 Aralık 2015'de, saat 15.00'te Genel Başkanımızı ziyaret ettim. Çıkan haberleri, benim bu konuda basına yolladığım yanıtları aktardım. Kendisi bana olay doğru mu diye sordu? ‘Evet, bir arkadaşımız duvardan Atatürk resmini kaldırmıştı ama basındaki gibi büyütülecek bir şey değil' dedim. İsim sordu; ben de bu kişinin adını vermek zorunda kaldım. Necati Yılmaz olduğunu söyledim.' ifadesini kullandı.

Necati Yılmaz'ın odasındaki süreci de anlatan Nazlıaka, şöyle devam etti:

'RESMİ NİYE KALDIRDIĞINI SORDUM'
“Bugüne kadar odasına iki kez gittim. Birinde il başkanımızın eşini götürdüm ve sonra oradan ayrıldım. İkinci gidişimde ise yalnızdım. Oturdum, biraz sohbet ettik. Odasında sigara içildiği için camı açmak için ayağa kalktım. O sırada duvara baktım. Meclis'teki odalarımızda Atatürk'ün, parti amblemimizin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun resimleri bulunmaktadır. Duvarda bu üç resimden Atatürk resminin olmadığını gördüm. Kendisine o resmi niye kaldırdığını sordum. Dışarı astığını söyledi. Bunu garipsedim. İçimden dışarı asmak için bir başka Atatürk resmi bulamaz mıydı diye geçirdim. Bunu da ona belli ettim.'

Açıklamsının devamında Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Nazlıaka şunları aktardı:

'KILIÇDAROĞLU NEDEN 50 GÜN BEKLEDİ?'
'Asla Necati Yılmaz ile yüzleştirilmek için aranmadım. Parti Meclis'i toplantısından erken çıkmam ise hataydı. Ancak dört saat boyunca hak etmediğim derecede sözlere maruz kaldığım, bazı PM üyelerinin de düşmanca diliyle karşılaştığım o baskı ortamına daha fazla dayanamadım; bazı yerlerde yazıldığı gibi ‘ağlayarak' değil, mikrofonsuz bir konuşma yapıp isyan ederek oradan ayrıldım. Keşke ayrılmasaydım. Konuyla ilgili bine yakın haber çıkmasına rağmen Kılıçdaroğlu neden 50 gün bekledi? Son dönemdeki demeçlerinde ‘Atatürk resmini indiren bir kişi bizim yol arkadaşımız olamaz' diyor. İlk günden beri bu duyarlılıkta idiyse neden ilk gün Necati Yılmaz'ı çağırıp ‘Niçin indirdin?' diye sormadı. Bunu öğrenmek için bir komisyona gerek var mıydı? Görünen odur ki, daha Komisyon kurulduğunda krize benim kurban edilmem kararı verilmişti. MYK'da komisyon raporu tartışılmadan ‘üç dakika içinde' oylanıp PM'ye sevk edilmişti. MYK'nın ‘oy birliği' ile karar alması zaten PM'ye bir mesaj veriyordu. Yine de PM'de beni savunan duyarlı arkadaşlarıma ve bana oy verenlere teşekkür ediyorum'