Ankara'daki Terör Saldırısı ABD Basınında

ABD medyası, terör saldırısını son dakika haberi olarak geçti.

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili haberler, ABD medyasında geniş yer buldu.

ABD medyasının saldırıyla ilgili internet sitelerinde yayımladığı haberlerde, askeri personeli hedef alan bombalı saldırıda en az 28 kişinin hayatını kaybettiği, en az 60 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ankara'daki terör saldırısı, ülkenin önde gelen medya kuruluşlarında şu şekilde yer aldı:

- CNN

CNN'nin haberinde Türkiye'nin başkentinde düzenlenen saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın saldırıyla ilgili açıklamalarına yer verilen haberde saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediği belirtildi.

Haberde Washington Enstitüsü Yakın Doğu Politikası uzmanı Soner Çağaptay'ın terör örgütü DAEŞ veya Türkiye'nin ayrılıkçı terörist grup kabul ettiği PKK'nın saldırının şüphelileri arasında olabileceği görüşüne yer verildi.

- Foreign Policy dergisi

Dış politika dergisi Foreign Policy'nin internet sitesinde ise saldırı, 'Ankara Bombalaması: Ölümlü Saldırıdan Manzaralar' başlıklı haberle duyuruldu.

Haberde patlamanın görüntülerine ve saldırıyla ilgili Twitter mesajlarına yer verildi.

- New York Times

Terör saldırısı, New York Times gazetesinin internet sitesinde de 'Ankara'daki Askeri Konvoya Bombalı Araba Saldırısı: 28 ölü' başlığıyla yer aldı.

Haberde, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, saldırının askeri konvoydaki araçlar kırmızı ışıkta durduğu sırada gerçekleştirildiğine ilişkin açıklamasına yer verildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretini ertelediği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel ziyaretini iptal ettiği belirtildi.

Ayrıca, saldırının Ankara'da 100'den fazla kişinin öldüğü, ülkenin en büyük ölümlü saldırısından 4 ay sonra meydana geldiği kaydedildi.

ABD'de yayınına nisanda son verecek olan El Cezire Amerika kanalı da Ankara'daki saldırı nedeniyle sık sık Gaziantep'teki muhabirine bağlanarak terör saldırısının görüntülerini yayınladı.

Wall Street Journal, Washington Post ve Los Angeles Times gibi ABD medyasının önde gelen birçok gazetesi de ajansların geçtiği haberleri internet sayfalarına taşıyarak, Ankara'daki terör saldırısını okuyucularına duyurdu.

Kaynak: AA