SPK Haftalık Bülteni

SPK, Menba Holdingin halka arz etmek için, Fenerbahçe'nin ise tahsisli satmak için gerçekleştireceği bedelli sermaye artırım başvurularını onayladı Kurul, www.sinyalx.com internet sitesinin içerik sağlayıcıları hakkında suç duyurusunda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Menba Holdingin sermayesini 3 milyon 220 bin lira artırarak, artırılan payları halka arz etmek için yaptığı başvuruyu onayladı.

SPK haftalık bültenine göre, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin sermayesini 4 milyon lira artırarak 29 milyon liraya çıkarmak ve çıkarılan payları tahsisli olarak satmak için, Menba Holdingin ise sermayesini 3 milyon 220 bin lira artırarak, artırılan payları halka arz etmek için yaptıkları başvurular, Kurul tarafından kabul edildi.

Ayrıca Kurul, İş Bankasının 5 milyar dolarlık, Koç Holdingin 1 milyar dolarlık, Halkbankın 6 milyar liralık, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının 400 milyon lira ve TEB Finansmanın 390 milyon liralık borçlanma aracı ihracı ile KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralamanın 150 milyon liralık kira sertifikası ihracı başvurularını onayladı.

Bültene göre, Yapı Kredi Yatırım 2 milyar lira, Bankpozitif 400 milyon lira, Gedik Yatırım 200 milyon lira ve Huzur Faktoring 50 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihraç etmek için Kurul'a başvurdu.

Kurul, www.sinyalx.com internet sitesinde, gerekli izinler alınmaksızın sermaye piyasası faaliyeti gerçekleştirilmesi nedeniyle sitenin içerik sağlayıcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kurul ayrıca incelemeler sonucunda çeşitli nedenlerden ötürü 4 tüzel ve 1 gerçek kişiye idari para cezası uygulanmasına karar verirken, Ayborsa Menkul Değerlerin sermayesinin yüzde 100’üne tekabül eden payların tamamının, A1Capital Menkul Değerler AŞ’ye devredilmesi ile oluşacak ortaklık yapısı değişikliğine izin verdi.
Kaynak: AA