Karşıyaka'da Büyük Final İçin Geri Sayım

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, kentin dört bir tarafından 42 okulun katıldığı Liselerarası Müzik Yarışması’nda büyük final için geri sayım başladı.

Karşıyaka'da Büyük Final İçin Geri Sayım
Gençlerin kültür, sanat ve spor etkinliklerine yönelmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Liselerarası Müzik Yarışması düzenledi.

İlki geçtiğimiz yıl yapılan ve büyük ilgi gören yarışma, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Büyük organizasyona, Kemalpaşa’dan Güzelbahçe’ye, Bayraklı’dan Menderes’e kadar İzmir’in dört bir yanından 42 okul katıldı.

Yarışmanın elemeleri ise 10, 11 ve 12 Şubat tarihlerinde Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Liseli müzik grupları; besteci, piyanist ve orkestra şefi Sabri Tuluğ Tırpan, yapımcı Oğuz Kaplangı, yorumcu Evrim Özkaynak, yorumcu Esen Şeyda Özkulalı ile opera sanatçısı ve Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Teyfik Rodos’tan oluşan jüri ve izleyiciler karşısında yeteneklerini sergiledi. Çoğu ilk kez sahne tecrübesi yaşayan genç yıldızlar, performanslarıyla büyük beğeni topladı. Yarışmanın finali ise 20 Şubat’ta Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacağı bildirildi.

Saat 15.00 itibariyle elemeleri geçen 10 müzik grubunun tek tek gösterilerini sunacağı ve dereceye giren müzik gruplarına toplam 16 bin TL para ödülü dağıtılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA