Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kırsal mahallerde eğitim alan öğrencilere kitap dağıtıldı.

İlçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Sislice İlk ve Ortaokulunda eğitimlerine devam eden 511 öğrenciye belediyenin imkanlarıyla sağlanan hikaye, roman, şiir kitapları ulaştırıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şükran Kongül, yaptığı açıklamada kurum olarak bir süre önce kırsalda eğitim alan öğrenciler için kitap kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

Belediyenin eğitim destek çalışmalarının sürdüğünü belirten Kongül, 'Amacımız kırsal bölgelerdeki okullarımıza kitap desteği vermektir. Bir ay içinde topladığımız kitapları öğrencilerimize ve kütüphanelerine bağışladık. Bilindiği gibi kırsal mahallelerde ulaşım ve maddi sıkıntılardan dolayı kitaba ulaşamayan öğrenciler çok. Onlara destek olmak amacıyla kampanyamız devam edecek.' dedi.

- Halfeti Kaymakamı Köksal uğurlandı

Ankara'nın Çamlıdere ilçesine tayini çıkan Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal onuruna yemek düzenlendi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir otelde gerçekleştirilen yemekte Köksal, kurum amirleriyle vedalaştı.

Köksal, burada yaptığı konuşmada, Halfeti'nin Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu ifade etti.

İlçede yaklaşık 3 yıl görev yaptığını ve güzel duygularla ayrıldığını belirten Köksal, şöyle devam etti:

'Amacımız insanımıza hizmet etmek, gelirken gönüllere girebilmek, giderken de gönüllerle uğurlanabilmek. Görev sürem içinde hem 15 Temmuz FETÖ/PDY hain darbe girişimine karşı birlikte verdiğimiz mücadele hem de bölücü terör örgütüne karşı ülkemizin huzuru ve istikrarı için tesis ettiğimiz güven ortamı sizlerin bizlere verdiği destekle mümkün oldu. Ayrılıklar zordur fakat sizlerden ayrılmadığımı her zaman günün hangi saati olursa olsun bugün olduğu gibi yarın da kapımın sonuna kadar açık olduğunu bilmenizi isterim.'

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Kandemir, Köksal'a çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: AA