Nusaybin'de 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' Kampanyası

Nusaybin'de, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramı nedeniyle hutbe okundu, yardım toplandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramı nedeniyle hutbe okundu, yardım toplandı.

Nusaybin ilçesinde tarihi Zeynel Abidin Camisi'nde Cuma hutbesini okuyan Nusaybin İlçe Müftüsü İrfan Açık, vatandaşları Halep için yardıma davet etti.

İlçe Müftüsü Açık, hutbesinde, 'Bir şehir düşünün, hastanelerin ağır bombardıman altında yıkıldığı, çaresizlikten yaralıların tedavi edilemediği, ilaca hasret bekleyen hastaların yardım çığlığının sokaklarda yankılandığı, yiyecek ekmeğin, içecek suyun, sığınılacak bir evin bulunmadığı. İşte bu şehir, asırlardır gönül bağımızın olduğu Halep'tir.' ifadelerini kullandı.

Halep'te bir medeniyet ve tarihin bütün insanlığın gözü önünde yok edildiğini kaydeden Açık, kadim şehrin insanlarıyla birlikte haritadan silindiğini söyledi.

'Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkansız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüyor.' diyen Açık, bir adım ötelerindeki toprakların feryat, kan ve gözyaşına doyduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Halep'teki mazlumlar ve mağdurlar için sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek yeni bir kampanyaya öncülük ettiğini hatırlatan Açık, Halep'te İnsanlık Ölmesin çağrısıyla başlatılan kampanyaya destek istedi.

Müftü Açık, yaptığı çağrıdan sonra kürsüde cep telefonunu çıkararak Halep için SMS kampanyasına mesaj attı. Namaz kılmak için camiye gelen bazı vatandaşların da çağrıya uyarak SMS attıkları görüldü.

Namaz bitiminde de Halep için cami avlusunda yardım toplandı.

Kaynak: AA