İngiliz Regülatör FCA'dan Kitlesel Fonlamaya Sıkı Denetim

İngiltere’nin Finansal Denetim Otoritesi (FCA), kitlesel fonlama platformlarının (crowdfunding) daha sıkı denetlenmesi gerektiğini bildirdi.

FCA’dan yapılan açıklamada, İngiltere’de kitlesel fonlama platformlarının yatırımcıları korumak için daha sıkı denetlenmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, yatırımcıların finanse ettikleri projelerin risklerini ve kazançlarını değerlendirmesinin son derece zor olduğu, mortgage alımlarında kullanılan finansal standartların kitlesel fonlama için de uygulanabileceği kaydedildi.

FCA Başkanı Andrew Bailey, konuya ilişkin değerlendirmesinde, FCA’nın gelecek yıldan itibaren kitlesel fonlama yapan platformlar için daha sıkı denetim yapabileceğini belirterek, 'Amacımız, kitlesel fonlamada yatırımcıların yeteri kadar korunduklarından emin olmak.' ifadesini kullandı.

İnternet üzerinden son yıllarda giderek popülerleşen bir fonlama modeli olan kitlesel fonlama ile proje sahibi kişi ya da kişiler, projelerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları fonu yatırımcılardan hisse ya da kar payı karşılığında toplayabiliyor.

Kaynak: AA