Eskişehir'den Kısa Kısa

Vali Azmi Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında İl Müdürü Hüseyin Aksoy'dan bilgi aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte yaşayan herkesin spor yapmasını sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını aktaran Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aksoy, spor faaliyetleri düzenlemenin yanı sıra gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek için, gençlik merkezince tiyatro, bilgisayar, yabancı dil, el sanatları, model uçak ve çeşitli müzik enstrümanları çalma kursları düzenlediklerini belirtti.

Vali Çelik de gençlerin topluma yararlı insan olarak yetiştirilmelerinde sosyal faaliyetlerin önemli olduğuna dikkati çekerek, vatandaşları spor yapmaya davet etti.

Daha sonra Müdürlük içindeki birimleri gezen Çelik, Aksoy'a gösterdiği misafirperverlik için teşekkür etti.

- Eskişehir'de kış okulları

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kış okulları kapsamında basketbol eğitimleri veriliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu'nda sürdürülen eğitimde, U-11, U-12 ve U-13 yaş grupları lisanslı olarak müsabakalara katılacak.

Çocukların gelişimi için düzenli spor yapmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, kış okullarında 14 branşta bin 500'e yakın sporcunun katıldığı kaydedildi.

- Hayvan sevgisi

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvan sevgisini çocuklara yaşatabilmek için çalışmalarına Seçil Akkurt Anaokulu'nda devam etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Esentepe Çocuk Sanat Merkezi'nde devam edilen eğitimde Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün uyguladığı proje kapsamında ilköğretim okulları ziyaret edilerek sokak hayvanlarıyla ilgili temel eğitimler verildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli veterinerler, çocuklara sokak hayvanları ve evcil hayvan bakımı ile ilgili temel bilgilerden oluşan sunumlar yaptı. Sunumlarda sokak hayvanları ile ilgili çocuklara beslenme, bakım, sahiplenme konuları aktarıldı.

- ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen'den ziyaret

Yayımlanan kaymakam ve vali yardımcıları Kararnamesi gereğince görev yerleri değişen Odunpazarı Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ile Eskişehir Vali Yardımcıları İsmail Küreci, Günhan Yazar ve Hamdi Bilge Aktaş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'e veda ziyareti gerçekleştirdi.

ESOGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymakam Parlar ile Vali Yardımcıları Küreci, Yazar ve Aktaş görev süreleri boyunca uyum içinde çalıştıklarını belirterek Rektör Gönen'e teşekkür etti.

Gönen de kendilerine ziyaretleri için teşekkür etti.

Kaynak: AA