Kilis'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 7 Aralık Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılını büyük bir coşku ile kutladıklarını söyledi.

Kilis'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü
Milletvekili Dülger, 1. Dünya savaşı sonrasında ülkenin içinde bulunduğu işgal ile başlayan olumsuzluklar ve bunun getirdiği sıkıntılara içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen Aziz Milletin, kahraman ecdadının sahip olduğu manevi güç ve bağımsızlık inancıyla, milli mücadele tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık ve direniş sergileyerek düşman işgalinden kurtulmuş ve özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.

Dülger, “ Kilis savunması başlamadan önce Kilis’e gelen büyük Önder Atatürk ‘ Şimdi ilk defa ayak bastığım bu Türk toprağındaki uyanıklığa cidden hayran kaldım ve bir daha iman ettim ki bu millet asla ölmeyecektir var olun aziz Kilisliler’ diyerek Kilislinin bu uyanıklığını ve yiğitliğini de bir kez daha tespit etmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in verdiği emirle Kuvay-i Milliye Kilis’te daha etkin hale dönüştürülmüş, bunun sonucunda da 24 ay bu şehrin sokaklarında bu milletin evlatları işgal ordularına direnmiş, açlık, yokluk ve başlarına yağan binlerce mermi bile bu kahraman insanların direnişini kıramamıştır. Bu topraklara düşen şehitlerin kanı sadece bu şehirde değil, bütün ülkede özgürlük ateşini tutuşmasını özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza kadar da yanmasını sağlamıştır. Bugün 95’incisini kutladığımız 7 Aralık kurtuluş günü kahraman şehrimizin sadece bir kurtuluş günü değil aynı zamanda bu milletin esir edilemeyeceğinin dost düşman bütün dünyaya haykırış günüdür. Ülkesi işgal altında olan İslam topraklarında cuma namazının bile kılınamayacağını bilen bu milletin asil evlatları bu şiarla hareket etmiş ve bu doğrultuda milli mücadele ateşini yakarak, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için elinden gelen her şeyi yapmış bu kahramanların direnişi sonucunda da Kilis’in kurtuluşunu sağlamıştır. Bu anlamlı günde ecdat yadigarı vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda bir an bile tereddüt etmeden canlarını feda eden ve sonrasında da gerek terör gerekse darbe girişimlerine karşı koyarak milletin istiklal ve istikbali için can veren aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Kilisli hemşehrilerimin 7 Aralık Kurtuluş Bayramını kutluyor, Rabbim bizlere bir daha ne 7 Aralık ne de 15 Temmuzlar yaşatmasın diyor selam ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA