Sakarya'da Kültür Sanat

İzmir Devlet Tiyatrosu 'Gölge Ustası', Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 'Ruhlar Gelirse', İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Sihirli Keman' oyunlarını Sakarya'da sahneleyecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu 'Gölge Ustası', Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 'Ruhlar Gelirse', İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Sihirli Keman' oyunlarını Sakarya'da izleyiciyle buluşturacak.

İzmir Devlet Tiyatrosunca hazırlanan, Yeşim Dorman ve Yıldırım Türker'in yazdığı, Levent Niş'in yönettiği 'Gölge Ustası' adlı oyunun dekorunu Savaş Çevirel, kostüm tasarımını Buket Başaran Akkaya, ışık tasarımını Kemal Gürgün yapıyor.

Nalan Örgüt, Melek Temel Çekmece, Nevzat Hakan Dönmez ve Deniz Genç gibi oyuncuların rol aldığı eser, 6-7 Aralık'ta Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 20.00'de sahnelenecek.

Eserde birbirlerine ve sisli geçmişe tutsak bir ailenin onlara geleceğin kapılarını aralamak, umut aşılamak isteyen bir yabancıyla yollarının kesişmesi, ailenin yabancının araladığı o kapıdan geçip geçemeyeceği izleyiciye aktarılıyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından gösterime sunulacak Noel Coward'ın yazdığı, Arif Özbilen'in çevirdiği 'Ruhlar Gelirse' adlı oyun, Bora Severcan tarafından yönetiliyor.

Eserde 1945 yılında dolandırıcı bir medyumun hikayesini anlattığı yeni kitabı 'Görünmeyen' için saha araştırması yapmaya karar veren İngiltere'nin polisiye roman yazarı Charles Condimine'nin, bölgedeki en meşhur medyum Madam Arcati'yi bir ruh çağırma seansı için evine davet etmesi, seans sırasında Charles'in genç yaşta ölen eski karısı Elvira'nın ruhunun gelmesi ve Charles'in evinde mahsur kalması, son derece fantastik, korkunç ve çok komik olaylarla aktarılıyor.

Fatih Yurdakul, İrem Ölmez Yurdakul, Özlem Çiftçi ve Dicle Çiçek gibi oyuncuların yer aldığı iki perdelik oyun, AKM'de 20-21 Aralık'ta saat 20.00'de izleyiciyle buluşacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosunca hazırlanan çocuk tiyatrosu 'Sihirli Keman' da 13-14 Aralık'ta AKM'de saat 11.00 ve 14.00 seansıyla gösterime sunulacak.

- Sinema gösterimi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi aralık ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sinema gösterimleri de yapılacak.

Seyirciler, 8 Aralık'ta 'Bay Turner', 15 Aralık'ta 'Locke', 22 Aralık'ta 'Can Dostum', 29 Aralık'ta ise 'Umudun Peşinde' filmini Ofis Sanat Merkezi'nde saat 20.00'de izleyebilecek.
Kaynak: AA