Ardahan'da Satışa Sunulan 6 Kilo 80 Gramlık Kaz İlgi Çekti

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Ardahan'daki bir tezgahta satışa sunulan 6 kilo 80 gram ağırlındaki kaz, ağırlığıyla ilgi gördü.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Ardahan'da satışa sunulan 6 kilo 80 gram ağırlığındaki kaz, ağırlığıyla vatandaşların ilgisini çekti.

Kentteki bir üretici tarafından yetiştirilen ve yörenin en önemli lezzetleri arasında yer alan 6 kilo 80 gram ağırlığındaki kaz, Kongre Caddesi'nde yöresel gıda ürünler satılan bir işyerinin işletmecisi Erol Kayatürk tarafından tezgahta satışa sunuldu.

Yörede ortalama 4-5 kilogram ağırlığında kazlar satışa sunulurken, ilk kez bu ağırlıkta bir kazın tezgahta yerini alması vatandaşları şaşırttı.

Kayatürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte yıllardır esnaflık yapıp kaz eti sattığını belirterek, 'Yıllardır da kaz alıp satarım. Ancak böyle bir ağırlıkta kaz ilk kez rastladım. Rekor bir ağırlık. Bana gelen kazlar genellikle 3 ila 5 kilo olurdu. Ama bu tam 6 kilo 80 gram. Şaşırdım.' dedi.

Kayatürk, kazın kilosunu 50 liradan satacağını söyledi.

Kentte, ilkbahar mevsiminde meralarda otlatılarak büyütülen, ekim ayından bu yana da besiye alınıp irileşmeleri için sadece arpa ile beslenen kazlar, kar yağışının ardından kesime alınıyor.

Etinin lezzetli olması için kar yedikten sonra kesilen kazlar, daha sonra tuzlanıp kurutulma işleminin ardından tezgahlarda satışa sunuluyor.

Yöredeki lezzetlerin başında yer alan kaz eti, Ardahan ve Kars başta olmak üzere yöredeki il ve ilçelerdeki lokantaların yanı sıra yurdun dört bir yanında da sofralarda servis ediliyor.

Kaynak: AA