Karayolları Araç Sayısı 77 Oldu!

Kar ile mücadelenin daha iyi yapılabilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tarafından cari değeri 1 milyon 850 bin TL olan yeni araç grubu Kars Karayolları 18’nci Bölge Müdürlüğüne gönderildi. Yeni araçlar ile toplam araç sayısı 77’ye yükseldi.

Karayolları Araç Sayısı 77 Oldu!
Kars Karayolları 18’nci Bölge Müdürü Yener Birliker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tarafından Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen araçlar Bölge Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte hizmete alınması için toplantı yaptı.

Kars Karayolları 18’nci Bölge Müdürü Yener Birliker, kar ile mücadelenin daha iyi yapılabilmesi için 7 tane yeni aracı 1 milyon 850 bin TL cari bütçe ile alındığını ifade etti.

Birliker, “Bölge Müdürlüğümüzün en önemli hizmetlerinden olan kar mücadelesi ve bakım hizmetlerinde kullanmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün Bölge Müdürlüğümüze tahsis ettiği araçlar bölgemize ulaştı. Bugün bu araçları hizmete sokmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Bakan Arslan’ın bölgeye desteklerin sürdüğünü belirten Birliker, “Kar ile mücadele ve yol yapım ve bakım çalışmalarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğünüz ciddi anlamda destekleri var. Sayın Ulaştırma Bakanımızın şehrimizden olması buraya ayrıca bir güç verdi, tahmin ediyorum bunu burada yaşayan insanlarımız da hissediyordur, görüyordur. Bölgemizin hizmetlerine çok büyük katkıda bulunuyor. İnşallah daha büyük hizmetlere de sebep olacaktır. Biz işin mutfağındayız. Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün bize sağladığı bu imkanları en iyi şekilde hizmete dönüştürme çabası içerisindeyiz. Arkadaşlarımız da bu gayreti gösteriyor” diye konuştu.

30 Ekim 2011 tarihinde resmi olarak açılışı yapılan Karayolları 18’nci Bölge Müdürlüğü kuruluş aşamasını tamamlayarak Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin tamamında 4 Şube ve 5 Bakım Evi ile toplam 314 personelle hizmet vermekte olduklarını dile getiren Birliker, “Bölge Müdürlüğümüzün tüm araç makine cari bedeli 8.913.595,19 dolardır. Tüm bu makine parkı ile ülkemizin gelişen, bölünmüş hale getirilerek standardı yükseltilen, yollarının bakım onarım ve kar mücadelesi hizmetlerini gerçekleştirmeyiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Birlikler, kar mücadelesine yönelik 38 Kamyon, 12 Greyder, 21 Yükleyici, 6 adet rotatif olarak toplam 77 araç parkı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kars Karayolları 18’nci Bölge Müdürlüğü Cami İmamı İbrahim Yıldız, düzenlenen törende dua okudu ve ardından araçlar için kurban kesildi. Araç şoförleri ise kurbanın kanını araçlarına sürdüler.

Kars Karayolları 18’nci Bölge Müdürlüğüne dahil edilen araçlar ise şunlar;

2 Adet Kamyon, 1 Adet Kayar Kasa Kurtarıcı Kamyon, 1 Adet Paletli Ekskavatör, 1 Adet Kanal Kazıyıcı Yükleyici, 1 Adet Profilometre,1 Adet Kanal Açma Özelliğine sahip Vidanjör, Kamyonlarımız için 4 adet düz kar bıçağı.
Kaynak: İHA