Kanada Dışişleri Bakanı Dion Açıklaması

'Suriye'deki bu korkunç krizin devam etmesine izin veremeyiz'.

Kanada Dışişleri Bakanı Dion, Suriye'deki insanlık krizinin daha fazla devam etmesine izin verilemeyeceğini belirtti.

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de sürmekte olan çatışmanın kurbanlarına yönelik şiddetin ve cinayetlerin engellenmesi için harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Suriye'deki sivillere yönelik insani yardımların engellenmesine son verilmesi gerektiğini de kaydeden Dion, 'Esad rejimine ve onu destekleyenlere mesajımız açıktır: Suriye'deki bu korkunç krizin devam etmesine izin veremeyiz.' ifadelerini kullandı.

- 'BM Genel Kurulu acil toplansın'

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki acil insani ihtiyaçları ele alamadığı ve bölgedeki sivillere yönelik saldırıları durduramadığı nedeniyle, Kanada öncülüğünde 72 ülkenin, duyulan ortak ve derin endişelerin dile getirilerek BM Genel Kurulunun acil toplanma çağrısında bulunduğunu ifade etti.

BM Genel Kurul Başkanlığının acilen resmi bir toplantıda Suriye konusunda harekete geçme çağrısında bulunması gerektiğini vurgulayan Dion, 'Suriye'deki saldırıların sona erdirilmesi için aktörlere baskı yapılması konusunda Genel Kurul'un önemli rol oynayabileceğine inanıyoruz.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Dion, Kanada'nın, Suriye'deki saldırıların sona ermesi, uluslararası hukuk ve insan haklarına saygı duyulması, tam, güvenli ve engelsiz insani yardıma erişim için uluslararası topluma olan desteğini devam ettireceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA