Türkmen Komutanlardan Başkan Sözlü'ye Şükran Ziyareti

İç savaşın sürdüğü Suriye’de, özgürlük mücadelesi veren Fatih Sultan Mehmet Tugayı komutanları, sınır ötesi yardımlarda bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Türkmen Komutanlardan Başkan Sözlü'ye Şükran Ziyareti
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, iç savaşın devam ettiği Suriye’de rejime karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Fatih Sultan Mehmet Tugayı komutanları Murat Kutanis ve Mahmut Zengin’i makamında misafir etti. İki Türkmen komutan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine yönelik Suriye’de sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sınır ötesindeki soydaşlara gıda, giyecek, içme suyu ve altyapı yardımlarından dolayı Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür plaketi sundu.

Türkmen Komutan Murat Kutanis, Türk Ordusu’nun Suriye’deki terörist unsurlara yönelik başlattığı harekatta insani yardımlar kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Murat Kutanis, “Suriye’de yaşanan zulme karşı verdiğimiz mücadelede bize ciddi anlamda insani yardımda bulunan Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü beye şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü Fırat Kalkanı Harekatı’yla birlikte özgürleşen köylerde yaşayan Türkmenlerin gıda, giyecek, içme suyu ihtiyaçlarını karşıladı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle altyapı çalışmaları yaptı. Tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Başkanımız Hüseyin Sözlü beyin, bundan sonra da yardımlarını arttırarak sürdüreceğine tereddüdümüz yok. Allah razı olsun” dedi.



Bombalanan okullar onarıldı

Fatih Sultan Mehmet Tugayı’nın diğer komutanı Mahmut Zengin ise Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Cerablus bölgesinde bulunan Türkmen köylerinde bombalanan okulları onardığını ve çocukların eğitimlerinin devam etmesini sağladığını anlattı. Zengin, “Türkiye’deki diğer belediyelerin de insani yardımlarını esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü beyi örnek almaya davet ediyorum. Atalarımızın yadigarı olan topraklara el uzatmaya bekliyorum” diye konuştu.

Başkan Hüseyin Sözlü ise, Suriye’de ve Irak’ta büyük bir insanlık trajedisi yaşandığını, bunun görmezden gelmenin mümkün olmadığını belirtip, Türkmen komutanların ziyaretinden büyük memnuniyetin duyduğunu vurguladı. Başkan Sözlü, “Türkiye, insanlık adına Suriye’de bulunuyor. Fırat Kalkanı Harekatı’nın başlamasından hemen sonra TIR’larla gıda yardımı yaptık. Su ve altyapı hizmetleri ile o bölgede yerleşik köylerin fiziki ihtiyaçlarını karşıladık. Tüm bu çalışmaları kayıt altında, Adana’dan giden tümenimizle iş birliği halinde yaptık” dedi.



“Türk’ün insani yüzünü gösteriyoruz"

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak insani duygularla sınır ötesinde bulunduklarının altını çizen Başkan Sözlü, şöyle konuştu:

“Ordumuzun yürüttüğü insanı operasyonun yanındayız. Özgür Suriye Ordusu’yla birlikte mücadele veren Fatih Sultan Mehmet Tugayı ile arkadaşlarımızın doğrudan itribatı var. Yerleşik halka ordumuzun insani yönünü göstermek adına gereken tüm hizmetleri yapıyoruz. Yeni kuyular açarak, su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Adana’dan giden tümenimizin taleplerini yerine getiriyoruz. Dünyanın katliamları desteklediği, göz yumduğu bir dönemde Türk Milleti’nin insani yüzünü gösterdiğimiz için memnunuz. Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk Ordusu’nun hakimiyeti altındaki tüm bölge Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırlarındadır.”

Ziyaretin sonunda Türkmen Komutanlar Murat Kutanis ve Mahmut Zengin, “Necip Türk Milleti’nin asil evladı; Suriye Türkmenlerinin varoluş mücadelesine verdiğiniz destekten dolayı sizlere müteşekkiriz” yazılı plaketi Başkan Sözlü’ye takdim etti. Başkan Sözlü de Türkmen komutanlara bozkurt heykeli hediye etti.
Kaynak: İHA