Kepez 3'Üncü Taziye Evini Hüsnü Karakaş Mahallesi'ne Kazandırdı

Kepez Belediyesi, taziye evinin 3’üncüsü Hüsnü Karakaş Mahallesi’ne kazandırdı.

Kepez 3'Üncü Taziye Evini Hüsnü Karakaş Mahallesi'ne Kazandırdı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Hüsnü Karakaş Mahallesi’ne sözünü verdiği ve yapımı tamamlanan taziye evi hizmete girdi. Taziye evinin hizmete başlaması nedeniyle düzenlenen açılışta konuşan Başkan Hakan Tütüncü, “Bölgede taziye evi ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacının giderilmesi istenmişti. Biz de taziye evinin yapacağımızın sözünü vermiştik. Yer bulma biraz uzun sürdüğünden dolayı bir miktar geciktik ama bu sözümüzü yerine getirdik” dedi.

“Taziye evi kültürünü Antalya’da yaşatıyoruz”

Antalya’da, havaların sıcak gitmesi nedeniyle taziye evine çok da fazla ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Başkan Tütüncü, “Antalya’da, taziyeler genelde evlerinin önünde kabul ediliyor. Ama Anadolu’nun farklı coğrafyalarında bu taziye evi önemli bir gelenek. Anadolu’nun farklı şehirlerindeki taziye evlerinde taziyede bulunmuş bir kişi olarak bu geleneğin bölgemize kazandırılmasının doğru olacağını düşünüyorum. Anadolu’nun farklı yerlerinden gelen kardeşlerimizin de kendi bölgelerindeki taziye evi kültürünü burada yaşatmalarında yarar görüyorum” diye konuştu.

“Hayırla anılmak istiyoruz”

Antalya’da taziye evi uygulamasını başlatan ilk belediye olduklarını söyleyen Tütüncü, 3’üncüsünü Hüsnü Karakaş Mahalle’sinde açtıklarını ifade etti.

Tütüncü, “Akıp geçen zamanın içerisinde çok önemli bir kesite mühür vurmuş olmanın gayretindeyiz. Hiçbirimiz, bu fani dünyanın içerisinde ölümsüz değiliz. Günü ve vakti hepimiz bu dünyadan geçeceğiz. Önemli olan hayırlarla anılabilmektir. Önemli olan geride iyi izler, iyi eserler ortaya koyabilmektir, Ancak ve ancak gönüllere isimleri yazabilirseniz o zaman ölümsüzlüğü yakalarsınız” şeklinde konuştu.

Tütüncü, konuşmasından sonra diğer davetlilerle kurdeleyi hayırlı-uğurlu olması dileğiyle keserek, hizmete açtı. Daha sonra tek katlı, betonarme taziye evinin içerisinde şehitler için Kuran’ı Kerim okundu ve dua edildi.

Açılışa Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı.

Tesiste, taziyelerin kabul edileceği salon, mutfak ve bay ve bayan tuvaleti bulunuyor.
Kaynak: İHA