Suruç'ta Tarım Makineleri Atağı

Suruç Kaymakamlığının yürüttüğü “Suruç Ortak Makine Kullanımı Parkı Projesi” kapsamında, Suruç Kaymakamlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Suruç'ta Tarım Makineleri Atağı
GAP İdaresi tarafından desteklenen ve çiftçilere yönelik olarak hazırlanan ve Suruç Kaymakamlığının yürüttüğü “Suruç Ortak Makina Kullanımı Parkı Projesi” kapsamında, Suruç Kaymakamlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği arasında 710 bin TL proje bedelli iş birliği protokolü imzalandı. Gap ve Tarım Kredi Kooperatifleri yetkililerinin yer aldığı törende Suruç Kaymakam Vekili Tarık Açıkgöz, Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy tarafından protokol imzalandı. Protokol, 2 adet traktör, rotatiller, pnomatik ekim makinası, anıza ekim makinası, mısır silaj makinası, balya makinası, anız parçalama, fide dikim makinesinden oluşan 29 adet muhtelif zirai alet ve makinenin alımını kapsıyor.

Ayrıca protokolle GAP bölgesinde tarımsal mekanizasyon araçlarının sayı ve çeşitlilik bakımından yetersiz olması nedeniyle sulamaya yeni açılan Suruç ovasındaki çiftçilere yeni tarım tekniklerinin öğretilmesi, yeni tarım makinelerinin tanıtımı ve kullanımının sağlanması ile küçük çiftçilerin makine satın alma yerine istediği tarımsal işlemi zamanında, ekonomik ve kaliteli bir biçimde yapabilme imkanının oluşturulması amaçlanıyor.

Suruç Kaymakamlığının hazırladığı projede Suruç Ziraat Odası proje ortağı ve uygulayıcısı olurken,. Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği de tedarikçi olarak yer alıyor.
Kaynak: İHA