Yardıma Muhtaç Çifte Polisin Çağrısıyla Büyükşehir Sahip Çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bir polis memurundan gelen yardım çağrısıyla yardıma muhtaç yaşlı çifte sahip çıkarak, gerekli yardımlarda bulundu ve evlerinin bakımını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde 65 ve üzeri yaştakilere yönelik hizmet veren Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi, faaliyetlerini sürdürüyor.

Bugüne kadar açtığı el sanatları, ahşap boyama, okuma-yazma, Kur’an-ı Kerim okuma gibi kurslarla ikinci baharını yaşayan bireylere, sosyal hayatta aktif olma imkanı tanıyan merkez, ekipleriyle gerçekleştirdiği ev ziyaretleriyle de ihtiyaç duyan yaşlılara da ev temizliği, bakım onarım gibi işlerde yardımcı oluyor.

Yaşlılara yönelik talep ve başvuruları da değerlendiren merkez, bir polis memurunun çağrısıyla 79 yaşındaki Münire ve 83 yaşındaki Ahmet Gemici çiftine de yardım eli uzattı.

Polis memuru tarafından kömür yardımı talebinde bulunulan çifti evinde ziyaret eden Engelliler Daire Başkanlığı Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi ekibi, çiftin hayırsever bir vatandaşın arazisi üzerine derme çatma yapılmış evde yaşadığını tespit etti.

Çiftin 4 çocuğundan 3'ünün engelli olduğunu, ayrıca Ahmet Gemci'nin yaşlılıktan dolayı yürüyemediğini ve yaşlılık aylığıyla geçinmeye çalıştıklarını öğrenen ekip, ailenin yardım ihtiyacını belirledi.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi’nin de katıldığı ikinci ziyaretle Gemici çiftine ihtiyaç duydukları kömürün yanı sıra yatak, battaniye, gıda paketi ve baston yardımında bulunuldu.

Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi ekipleri ayrıca Gemici çiftinin evlerini temizleyerek daha yaşanabilir bir hale getirdi.

Kaynak: AA