Manisa'da Kırsal Turizm Canlandırılacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle Marmara Gölü Çevre Köyleri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi’nin protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2017-2019 yılları arasında hayata geçirmeyi planladıkları projenin bölge halkının kalkınmasında önemli rol oynayacağını düşündüğünü dile getirdi.

Manisa'da Kırsal Turizm Canlandırılacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı proje ile Salihli ilçesi Tekelioğlu Mahallesi doğal müze alanına dönüşecek. Geliştirilen proje ile Tekelioğlu Mahallesi 3 bin 500 metreye uzanan yürüyüş yoluna, doğal bir müzeye, kafeterya ve parklara kavuşacak. Bunun yanı sıra eskimeye yüz tutmuş ve yıkılma noktasına gelen Tekelioğlu Balık Hali, Düğün Salonu, Muhtarlık Binası da restore edilecek. Atatürk Gençlik Parkı ve mahalle çeşmesinin etrafına yeni bir görüntü kazandırmak için peyzaj çalışmaları uygulanacak projede Marmara Gölü’nün ihtişamıyla Tekelioğlu Mahallesi, Salihli’nin yeni cazibe merkezi olacak. Bu noktada girişimlerin yapılabilmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. Encümen Salonu’nda düzenlenen protokole Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve ilgili Daire Başkanları katıldı.

İmza töreninin öncesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca projeyle ilgili sunum gerçekleştirildi.

Sunumda proje detaylarıyla katılımcılara anlatıldı.

Başkan Ergün, “Kırsalı kalkındıracak projeler hazırlıyoruz”

Protokolün imza töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Marmara Gölü çevre köylerinde yaşanan göçlerin ve ekonomik sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla hazırlanan projenin kırsal kalkınmaya önemli destekler sağlayacağına inancının tam olduğunu dile getirdi. Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinatörlüğünde, Salihli Belediyesi ile birlikte Tekelioğlu Mahallesinde gerçekleştirilecek proje kapsamında bir aradayız. Marmara Gölü Çevre Köyleri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi adı altında kırsal yerleşim alanlarındaki fiziki ve beşeri altyapıların oluşturulması, ekonomik kalkınmanın sağlanması projemizin konusunu oluşturmaktadır. Orada yaşayan vatandaşlarımızın, ailelerimizin göç etme noktasında bulunan bu köylerde gerekli değişimin yapılarak, kırsal kalkınmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili olarak Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda ve ilgili dairenin görüşmelerinin neticesinde bugün bir protokol imzalamaktayız. Ümit ediyorum ki 2017-2019 yılları arasında hayata geçirmeyi planladığımız bu proje o bölgenin kalkınması için katkı sağlayacaktır. Bunun inancıyla bugün bu anlaşmayı imzalıyoruz. Bu anlaşmanın bölge halkımıza hayırlı olmasının diliyorum. Çalışmalarından dolayı da Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda’ya bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da protokolün hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından projenin protokolü imza altına alındı.
Kaynak: İHA