İZTO İle Keiretsu Forum Türkiye Arasında İşbirliği Protokolü

İzmir Ticaret Odası, melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum işbirliği protokolü imzaladı Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Atasever:' İmzalanan protokol kapsamında Ticaret Odasına başvuran girişimciler ve yatırımcıların projeleri İstanbul başta olmak üzere dünyanın farklı kıtalarında kurulan ofislerimiz sayesinde çok geniş bir yatırımcı grubuyla paylaşacağız. Bize başvuran ve İzmir için uygun olan projelerimizi de İzmir’e getireceğiz'

Girişimciler ve yatırımcılar için 'İş Melekleri ve Mentor Ağı'nı kuran İZTO, 3 kıtada faaliyet gösteren melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum Türkiye arasında 'İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü' imzaladı.

İZTO'da düzenlenen protokol imza töreninde konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, gelişen global dünyada girişimciliğin önemine değindi.

Her girişimcinin doğru bir yol haritası istediğini kaydeden Demirtaş, bu amaçla kent genelinde girişimciler ile yatırımcıları bir araya getirmek için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.Ticaret Odası bünyesinde 'İş Melekleri ve Mentor Ağı'nı kurduklarını vurgulayan Demirtaş, 'Geçen sürede çok sayıda girişimciyi, yatırımcı ve mentorlarla bir araya getirdiklerini bu sayede hem İzmir hemde bölge ekonomisinin kalkındığını sözlerine ekledi.

Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever, Kreiretsu Forum'un 2000 yılında 'Nitelikli Yatırım Fırsatı Yaratan Kapsamlı Ortaklık' sloganıyla San Francisco'da kurulduğunu söyledi. 3 kıtada 46 şubesiyle ve 2 bin 500'ün üzerinde akrediteli lisans yatırımcısı üyesi ile hizmet verdiklerini anlatan Atasever, dünyanın en büyük organize melek yatırım ağı olduklarını belirtti.

İzmir Ticaret Odasının girişimciler ile yatırımcıları bir araya getirmek için önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Atasever, 'İmzalanan protokol kapsamında Ticaret Odası ağına başvuran girişimciler ve yatırımcıların projeleri İstanbul başta olmak üzere dünyanın farklı kıtalarında kurulan ofislerimiz sayesinde çok geniş bir yatırımcı grubuyla paylaşacağız. Bize başvuran, İzmir için uygun olan projelerimizi de kentin iş dünyasıyla buluşturacağız.' ifadelerini kullandı.

Atasever, 'Keiretsu Forum yatırımcı üyeleri teknoloji, tüketim malları, internet, sektörleri başta olmak üzere çeşitli sektörlerde 725’i aşkın girişimci şirkete 650 milyon dolar üzerinde yatırım gerçekleştirdiğini Keiretsu Forum’un yatırımları, başvuran şirketlerin ihtiyaçlarına genellikle 25 bin ile 500 bin dolar arasında olduğunu sözlerine ekledi.

İZTO Genel Sekreteri Duygu Mutluel, Keiretsu Forum Türkiye Kurucu Ortağı ve İZTO Meclis Üyesi Bülent Akgerman'in de katıldığı toplantıda konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: AA