Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Yeri geldiği zaman kavmiyetçiliği ön plana çıkarıp, yeri geldiği zaman da mezhep farklılıklarını ön plana çıkarıp bizleri birbirimizle kavga ettirmeye çalışıyorlar. Böyle bir kavganın kazananı olmaz, sadece Müslümanlar kaybeder'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Yeri geldiği zaman kavmiyetçiliği ön plana çıkarıp, yeri geldiği zaman da mezhep farklılıklarını ön plana çıkarıp bizleri birbirimizle kavga ettirmeye çalışıyorlar. Böyle bir kavganın kazananı olmaz, sadece Müslümanlar kaybeder.' dedi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Karamollaoğlu, Fard'ın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müslümanların birlik ve beraberliğinin, üzerinde durulması gereken en önemli konu olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, 'Yeri geldiği zaman kavmiyetçiliği ön plana çıkarıp, yeri geldiği zaman da mezhep farklılıklarını ön plana çıkarıp bizleri birbirimizle kavga ettirmeye çalışıyorlar. Böyle bir kavganın kazananı olmaz, sadece Müslümanlar kaybeder.' dedi.

Karamollaoğlu'nu parti genel başkanlığına seçilmesi nedeniyle tebrik eden Fard da Türkiye ve diğer komşu ülkelerin kalkınmasının kendileri için önemli olduğunu aktardı.

Mezhep farklılıklarını gündeme getirmenin yanlış bir adres olduğunu dile getiren Fard, İslam dünyasının kurtuluş yolunun Müslümanlar arasında vahdet kurulması olduğuna değindi. Fard, şu ifadeleri kullandı:

'İnanıyorum ki siz ve sizin partiniz iki ülke arasındaki ilişkilerin olabildiğince gelişmesine katkı sunabilir. İran İslam Cumhuriyeti, darbe gecesi açık ve hızlı bir şekilde Türkiye devletinin yanında yer almıştır. İslam dünyasında vahdet bizce İslam devriminin prensiplerinden bir tanesidir.'

Kaynak: AA