Çin'de Kabul Edilen Siber Güvenlik Yasası

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang: 'Siber Güvenlik Yasası diğer ülkelere nazaran daha şeffaf'.

Pekin yönetimi, bugün onaylanan Siber Güvenlik Yasası'nın diğer ülkelere göre daha şeffaf olduğunu savundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, olağan basın toplantısında, ülkenin en üst düzey yasama organı tarafından onaylanan Siber Güvenlik Yasası'nda içerik ve esasların daha da netleştirildiğini belirtti.

Siber Güvenlik Yasası'nda tüm kesimlerin görüşünün dikkate alındığını ifade eden Lu Kang, 'Siber Güvenlik Yasası diğer ülkelere nazaran daha şeffaf' dedi.

Ülkenin en üst düzey yasama organı Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) Daimi Komitesi tarafından bugün onaylanan Siber Güvenlik Yasası ile Çin, ülke içinde ve deniz aşırı ülkelerde siber güvenlik riski tehditlerini izlemenin yanı sıra söz konusu tehditlere karşı mücadele etme imkanına sahip olacak.

Diğer yandan, alınan yasa ile önemli veri tabanlarına saldırı yapan kişi veya grupların mal varlıkları dondurulabilecek ve gerekli cezalar uygulanabilecek.

Ülkenin resmi internet sitelerine saldıran kişi, grup ve ülkelere önleyici cezalar da getiren yasa, Çin’in ulusal güvenliği ve çıkarlarına zarar veren kişi veya örgütlere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Çin’de geçen yıl da bilgi sistemlerini ve internet alt yapı sistemlerini korumak için geniş kapsamlı ulusal güvenlik yasası çıkarılmıştı.
Kaynak: AA