Adana'daki Polisin Şehit Olduğu Silahlı Kavga

Kentte bir polisin şehit olduğu, 2 polisin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 5'i tutuklu 20 kişi hakkında, 11 yıldan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına kadar değişen ceza istemiyle dava açıldı.

Adana’da bir polisin şehit olduğu, 2 polisin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 5'i tutuklu 20 kişi hakkında, 11 yıldan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına kadar değişen ceza istemiyle dava açıldı.

Kocavezir Mahallesi'nde 4 Ağustos'ta iki grup arasında çıkan, tabanca ve pompalı tüfeklerin de kullanıldığı kavgaya, izinli olmasına rağmen müdahale eden trafik polisi Mustafa Görenoğlu’nun şehit edilmesi, polis memurları Osman Altılı ile Mustafa Aksoy'un yaralanması olayıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Hasan Bozdoğan (27), Erdoğan Özütok (52), Süleyman Erarslan (52), Ufuk Çetin (27), Nurullah Tizer (18) ile serbest bırakılan Necati Çakan (20), Emir Erarslan (26), Halit Bozdoğan (35), Süleyman Bozdoğan (31), Can Büyük (24), Bülent Uçak (34) ve Mahmut Selim ile oğulları Orhan ve Kemal Selim ile olaydan sonra kaçan ve haklarında yakalama kararı çıkartılan Tuncay (21), Derviş (22) ve Müslüm Bozdoğan (35) ile Ömer Önlü (38), Aydın Kılıç (38) ve Ferit Temiz (29) hakkında 'Bir kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme, ikisini öldürmeye teşebbüs ve yağmaya teşebbüs' suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianame incelemenin ardından kabul edildi.

İddianameyi hazırlayan savcı, 20 sanığın 15'inin ağırlaştırılmış müebbet, diğerlerinin de 11 ile 40 yıl arasında değişen hapis ile cezalandırılmalarını istedi.

Sanıkların, gelecek günlerde yargılanmasına başlanacağı öğrenildi.

Kaynak: AA