'3. Gürsu Deveci Armudu Şenliği'

Şenlik kapsamında vatandaşlara 5 ton 'Deveci armudu' dağıtıldı.

Bursa'da düzenlenen '3. Gürsu Deveci Armudu Şenliği' kapsamında vatandaşlara 5 ton armut dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gürsu Belediyesi ve Kaymakamlığı, İlçe Ziraat Odası, Uludağ Üniversitesi ve Siirt Üniversitesinin katkılarıyla organize edilen şenlik çerçevesinde, Orhangazi Parkı'na getirilen kamyondaki 5 ton 'Deveci armudu' vatandaşlara verildi.

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Şenlik kapsamında paneller yapıldığını belirten Dönmez, şöyle konuştu:

'Dün Gürsu'nun bir köyünde panellerimiz vardı. Burada yerli ve yabancı üniversitelerden gelen hocalarımız, çiftçilerimize armudun üretimi ve pazarlaması hakkında bilgiler verdi ve panel soru-cevap şeklinde devam etti. Bugün de Ulu Cami'de öğlen namazı sonrası, Orhangazi Parkı'nda vatandaşlara 5 ton civarında armut dağıttık.'

Dönmez, şenliğin katılım anlamında her sene büyüyerek geliştiğini, bu kapsamda her sene farklı bir şeyler yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu yıl farklı olarak panelleri salonda yapmadıklarını anlatan Dönmez, panelin ilkini tarlada, ikincisini soğuk hava deposunda, üçüncüsünü de köy kahvesinde yaptıklarını aktardı.

Gürsu'da yılda yaklaşık 40 bin ton armut üretildiğini kaydeden Dönmez, 'Bunun çok az bir miktarı yurt dışına gönderiliyor. Genel olarak iç piyasaya satışı yapılıyor ancak bu yıl Güneydoğu'daki olaylar ve Rusya krizi nedeniyle iç piyasada biraz sıkıntımız var.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA