En Başarılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Açıklandı

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, geçen yılın en başarılı teknoloji geliştirme bölgesi ODTÜ Teknokent oldu ODTÜ Teknokent'i, İTÜ Arı Teknokent ve Cyberpark izledi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, geçen yılın en başarılı teknoloji geliştirme bölgesi ODTÜ Teknokent oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 4. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde, 2015 yılına ilişkin Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçları açıklandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, ödül alacak teknoloji geliştirme bölgelerini kutladı.

Geçen yıla göre performansını artıran bölgeleri tebrik eden Özlü, 'Geçtiğimiz yıla göre performansı gerileyen teknoloji geliştirme bölgelerimiz varsa, onları da ciddi bir muhasebe yapmaya davet ediyorum. Teknoloji geliştirme bölgelerimizin performanslarının önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine inanıyorum.' dedi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, genel sıralama birincisi ODTÜ Teknokent oldu. ODTÜ Teknokent'i, İTÜ Arı Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Cyberpark) izledi.

Gelişen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde ilk 3 sıra, Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesinden oluştu.

Erken Aşama Teknoloji̇ Geli̇şti̇rme Bölgeleri̇ kategorisinde ilk sırayı İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi aldı. Onu, Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi takip etti.

En İyi̇ Geli̇şme Gösteren Teknoloji̇ Geli̇şti̇rme Bölgeleri̇ kategorisinde en başarılı teknopark, Erzurum Ata Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu. İkinciliği Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi, üçüncülüğü Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi aldı.
Kaynak: AA