Pendik Belediyesi'nden Engelli Çocuğa Yardım Eli

Pendik Belediyesi, tekerlekli sandalyesiyle okula gitmekte güçlük çeken engelli Muhammed Ali Muslu için sosyal medya üzerinden düzenlenen kampanyaya kulak vererek kendisi için engelli nakil aracı tahsis etti. 8’inci sınıf öğrencisi Muhammet Ali okuluna şimdi güvenle gidebiliyor.

Pendik Belediyesi'nden Engelli Çocuğa Yardım Eli
Engellilere desteğini sürdüren Pendik Belediyesi, fiziksel engelli Muhammet Ali Muslu’nun okul ulaşımına destek çıktı. Tadilat sebebiyle okul değiştiren Muhammet Ali’nin yeni okulu evine uzak kalınca özellikle yağışlı havalarda tekerlekli sandalyesini kullanmakta güçlük çekiyordu. Muhammet Ali’nin bu durumunu gören duyarlı vatandaşlar sosyal medyada kampanya başlattı. Kampanyaya kulak veren Pendik Belediyesi, Muhammet Ali ve ona refakat eden ailesi için engelli nakil aracı tahsis etti.

Güven içinde okula gidip geliyor

Yeni okulu Velibaba İlkokulu’na engelli nakil aracıyla gidip gelen Muhammet Ali Muslu, Pendik Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Okulumu seviyorum. Araçtan önce yürüyerek gidiyordum. Şimdi kapıdan servis alıyor, servis bırakıyor” dedi.

Muhammet Ali’nin annesi Gülbahar Muslu da belediye yetkililerine teşekkür ederek, “Allah razı olsun öğretmenlerimiz aracılığıyla, belediyemiz aracılığıyla servis şimdi bizi kapıdan alıp, kapıya bırakacak. Çok mutluyuz, Muhammet heyecandan uyuyamadı. Kendi imkanıyla gidiyordu. Çok zorlanıyorduk, yağışta gidemiyorduk. Dersten kaldığı için ağlıyordum" diye konuştu.

Kaynak: İHA