Büyükşehir Belediye Meclisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, organik üretimin geliştirilmesi amacıyla üreticilere yüzde 75 hibe, yüzde 25 katkı payıyla, salma tavukçuluk ve arıcılık desteği sağlayacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısında, Ankara’nın ilçelerinde arıcılığın geliştirilmesi amacıyla arı yetiştiricilerine destek verilmesine ilişkin Başkanlık yazısı ele alındı.

Başkanlık yazısında yer alan; ilçelerde dağıtılacak yüzde 75 hibe ve yüzde 25 katkı payı karşılığında arılı kovan ve arıcılık malzemeleri desteği için taleplerin toplanması, fazla başvuru olması halinde de kura çekilerek belirlenen üreticilere arılı kovan ve arıcılık malzemeleri desteği verilmesi hükmü kabul edildi.

Arılı kovanların yerinde denetimi ve arıcılık eğitimi konusunda Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı’na yetki verilmesi de benimsendi.

-Organik tavukçuluğa destek...

Belediye Meclisi’nde, organik köy yumurtası üretiminin, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla kooperatiflere, üretici birliklerine ve şahıslara yüzde 75 hibe, yüzde 25 katkı payıyla “salma tavukçuluk” desteği verilmesini öngören Başkanlık yazısı da görüşüldü.

Başkanlık yazısında, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlükleri, ilçe belediyeleri ve ilçe ziraat odaları tarafından gelen talepler, ilçelerin coğrafi durumları, iklim şartları dikkate alınarak, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı tarafından salma tavukçuluk için gerekli tavuk, kümes ve ekipman desteği verilmesinin planlandığı belirtildi.

Başkanlık yazısı, daha sonra oybirliğiyle kabul edildi.
Kaynak: İHA