Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması

'Asker ve poliste olduğu gibi yıpranma hakkının bütün sağlık çalışanlarına verilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz' 'Millete çok iyi anlatılarak önümüzdeki referandum sürecinde başkanlık sisteminin geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sürece inşallah MemurSen ailesi olarak destek vereceğimizi ifade ediyorum'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 'Asker ve poliste olduğu gibi yıpranma hakkının bütün sağlık çalışanlarına verilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz.' dedi.

Memiş, Tokat'taki bir cafede düzenlediği basın toplantısında, kente şube başkanları ile toplantı yapmak için geldiklerini söyledi.

Sendika olarak sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Memiş, en önemli problemlerinin yıpranma hakkı olduğunu belirtti.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan söz aldıklarını anımsatan Memiş, 'Cumhurbaşkanımız 77 milyonun huzurunda '5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı verilsin' şeklinde talimat vermesine rağmen maalesef konu hem süre olarak uzadı hem de 'nöbet tutanlara yıpranmaya payı' diye iş sulandırılmak istendi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bakanımıza da ifade ettik. Asker ve poliste olduğu gibi yıpranma hakkının bütün sağlık çalışanlarına verilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Memiş, 'Başkanlık sistemi ile alakalı çalışmalar hızlandı. Millete çok iyi anlatılarak önümüzdeki referandum sürecinde başkanlık sisteminin geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sürece inşallah Memur-Sen ailesi olarak destek vereceğimizi ifade ediyorum.' diye konuştu.

Memiş, Türk milletinin 15 Temmuz'daki darbe girişiminde önemli direniş gösterdiğini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

'1 milyon üyemizin sokaklara inmelerini, geleceklerine, demokrasilerine sahip çıkmalarını istedik. Mesajdan sonra biz de meydanlara indik. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde darbeye karşı durduk. Maalesef kendi milletinin üzerine vergileri ile alınan jetlerden bombaların atıldığını, helikopterlerden ateş açıldığını, tankların milletin üzerinden geçtiğini görmek bir daha yaşamayı istemediğimiz kara tablolardan biriydi. O gece milletimizin kahramanlık destanını yazdığına şahitlik ettik. 15 Temmuz gecesi bu millet Çanakkale destanı yazmıştır. Allah'a hamd olsun, milletimizin feraseti sayesinde işgalcilere dersini verdik.'

Kaynak: AA