Dezavantajlı Kesimlere Tekstilde İstihdam İmkanı Sağlanacak

Toroslar Belediyesi, İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı (İSGEV) ve Günebakan Kadın Derneği işbirliğiyle hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi Projesi' tanıtıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2005 yılında başlattıkları AB projeleriyle Toroslar'a sosyal ve ekonomik alanda büyük katkılar sunduklarını söyledi.

Belediye olarak toplumun her katmanıyla bir araya gelerek, projeler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

'Göreve geldiğimizde belediyemiz kıt imkanlara sahip bir kurumdu. O imkanları zorladık ve toplumuzun her katmanıyla bir araya gelerek, ilçemizin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için projeler ürettik. Meslek odalarımızla üniversitelerimizle sivil toplum kuruluşlarımızla diyalog kurarak birçok ortak projeye imza attık. AB projelerimizdeki serüvene ilk olarak aşçılık ve iklimlendirme mesleki eğitimiyle başladık. Ekip arkadaşlarımız bu sistemi öğrendi ve birçok kuruma önerilerde bulunmaktayız. 12 yıldır hazırladığımız projeler rol model oldu. Aşağı yukarı her yıl bir proje hazırlıyor ve yolumuza devam ediyoruz. Her yaptığımız proje bize yeni bir ufuk açıyor.'

Tuna, yeni uygulamaya konulacak projeyle ilk etapta dezavantajlı 80 kişiye ulaşılmasının hedeflendiğini kaydetti.

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerefattin Aşut da şiddet mağduru kadınlar ve dezavantajlı gruplara tekstil sektöründe girişimcilik ve istihdam imkanı sağlayacak olan projenin, parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: AA